Vacanță la mare în 5+1 pași ușori
Vacanță la mare în 5+1 pași ușori

Vacanță la mare în 5+1 pași ușori

Vine vara, bine-mi pare! Bine… mai avem de așteptat ceva timp cu vremea asta capricioasă, dar e acolo! E pe vine cum s-ar zice! Mai are de luat două-trei colțuri și-i aici. Sper…. cred… Bine, frate! Urmează să vină vara într-un interval incert de timp! Așa e mai bine? Acum… știind că o să vină vara cred că suntem cu toții de acord că putem să începem să ne gândim la o vacanță. De preferat, la mare. Și pentru că e an pe sărăkie, la mare, în România! Ce glumă bună! O vacanță la mare, pe litoralul romanesc e mai scumpă decât una in Chirilifrikis în Greția, bă!

Vacanță fericită cu Litoralul Românesc

O vacanță la mare reușită în 5 pași

Deși vacanțele pe litoralul românesc sunt mai scumpe decât o geantă Balenciaga, sunt totuși câteva trucuri care vă pot ajuta să aveți o vacanta reusita la prețuri decente. Sunt doar 5 pași pe care trebuie să-i urmezi:

Pasul 1: Îți iei iubita și începeți să căutați vacanțe…

(adevăratul 1) Îți faci rost de o iubită cu care să planifici o vacanță!
Al doilea pas 1 este să te apuci să discuți cu ea din timp, să căutați oferte pentru un concediu relaxat.

Treburile astea cu vacanțele nu se decid așa, de unul singur. Dacă vrei să ai liniște în concediu, folosește expresia magică: „Iubi, unde în Romînia vrei să mergem la mare?” Ați văzut ce-am făcut acolo, nu? Deși pare că o să decidă ea, tu deja ai decis destinația: Rromâniaaa! Și de aici plecați cu negocierile. Mai lași tu de la tine, îți mai impune ea… clasica negociere în care bărbatul nu câștigă.

Pasul 2: Căutarea ofertelor

Căutați oferte early booking litoral pentru că voi nu sunteți neica-nimea-n parohie și știți cum să găsiți CHIAR ȘI ÎN ROMÂNIA vacanțe la costuri pământești. Tu ai mai achiziționat pachete de la Litoralul românesc pe când erai cu „cealaltă”, dar pentru siguranța ta te-ai scos cu: „am căutat pe Google oferte de cazare la mare, iubi!” Și ea a fost mulțumită. Că te-ai implicat. Nu trebuie să știe ea de unde le știi pe toate. (Dacă citești articolul ăsta, să știi că e o glumă. Te iubesc!) Să știi de la mine. O vacanta fericita este aia pe care partenera crede că a decis-o. De aceea las-o să aibă ultimul cuvânt când va alege. Nu uita! Tu ai ales deja litoralul românesc. Lasă-i și ei ceva.

cautare vacanță perfectă

Pasul 3: cântărește bine ofertele

O oferta buna nu e ușor de găsit sau de ales. Chiar dacă tu ai zărit cea mai bună ofertă, nu sări pe ea instant. Există riscul ca cineva, nu spunem cine – iubirea vieții tale – să reacționeze într-un mod neașteptat (ei, da! știai că așa va fi) și dintr-o ofertă bună s-o transforme într-o „vacanță ieftină” (Atâta merit eu? Atât de calic ești că nu vrei să cheltuiești mai mult de (aici e costul vacanței) pe fundul meu când mă duci în vacanță?) Ți-e cunoscut discursul? Dacă da și nu vrei să treci prin el, îți recomand să-i lași pe cei de la Litoralulromânesc.ro să-i arunce pastila, să-i facă propunerea. Și dacă se supăra… aia e! Se supără pe ei, nu pe tine. Atâta timp cât nu pici tu, e un win.

Pasul 4: REZERVAȚI!

Da! Dacă ați ajuns la o înțelegere, fă rezervarea PE LOC! Nu-i lăsa timp de răzgândire! Și nu ezita! Nicio secundă. Dacă ai ezitat, o să mai găsiți oferte de vacanțe litoral 2023 prin 2024! Toamna! Mișcă-te repede, rezervă și plătește! Avans, integral, cum o fi! Doar plătește. Nu-ți garantează că n-o să se mai răzgândească, dar dac-o s-o facă, măcar o să se simtă prost pentru că te-a făcut să arunci niște bani aiurea. Deci, sigur se va gândi măcar de două ori înainte să-ți spună că nu e total convinsă. Prin urmare: rezervă imediat și plătește!

rezervă-ți o vacanță perfectă

Pasul 5: pregătește-te temeinic pentru plajă!

Poate pentru noi bărbații, vacanța la mare este despre bălăceală, glume în mare și tolănit în șezlong cu berea-n mână până când adormim și ne coace soarele. Pentru ele însă, vacanța la mare este mult mai mult. E un ritual zilnic pe care dacă nu-l respectă temeinic TU vei avea de suferit. Așa că fă bine și asigură-te că totul va fi bine în concediu.

Slăbește! Să nu crezi că o să te lase să scapi dacă în prima de zi de plajă te prezinți la malul mării cu colăceii de la Paști. Te înșeli. O să-ți scoată ochii că ea a făcut eforturi să fie țuți pentru tine, să fie sexy mamma iar pe tine te-a durut în fund și arăți ca ultimul meltean/tractorist/țăran (sau cel alte cuvinte îi mai vin în cap). Așa că fă bine și scapă de burtă până în ziua Z.

Învață dinainte traseele. Când ești în vacanță nu prea-ți pasă dacă stai mai mult în trafic, în aglomerația de pe faleză sau la rând la restaurant. Însă ei nu-i va plăcea. O va stresa faptul că stă în coloană la intrarea în stațiune. I se strică machiajul din cauza căldurii și pierde și ultravioletele cele bune. Învață rute ocolitoare. Va începe să bată subtil din picior când va avea de stat la rând la restaurant. Tu trebuie să știi cel puțin șase… sau chiar șapte alternative astfel încât s-o așezi la o masă în cel mult trei minute din momentul când îți dă semnalul.

Dacă-ți pufăie în ureche și te strânge de mână până la punctul când îți oprește circulația sângelui atunci când vă plimbați pe faleză, e clar că se simte îngrămădită de aglomerație iar tu trebuie să găsești cea mai rapidă și liberă cale până la destinație. Asta înseamnă să fii pregătit.

Pas suplimentar, dar obligatoriu

Un ultim și cel mai important pas pentru o vacanță perfectă este să alegi vacanța pe care ți-o dorești. Să te gândești bine. STOOP! Să VĂĂĂ gândiți bine ce fel de vacanță preferați și să mergeți în direcția aia. Uite, eu de exemplu sunt genul de om care preferă o vacanță la mare în care să zacă în șezlong cu berea în mână și să asculte zgomotul plajei. Nu-mi place să-mi plimb ciolanele pe colo și pe colo. Nu-s pentru asta. Vacanța pentru mine este despre relaxare, despre leneveală.

Cât despre cazare, hoteluri și alte astea, îmi place să primesc chestii de la hotel gen mic dejun și poate, POAATE un prânz, însă parcă e mai interesant să încerci bucătăria locală. Să mergi dintr-un restaurant în altul și să experimentezi toate opțiunile. De aceea un hotel de 3, maxim 4 stele pentru mine este suficient. Dar cum nu merg singur în vacanțe, eu n-am un cuvânt de spus așa că răspunsul oficial este: 5 stele! 🙂

Articol scris pentru proba nr 11 din Spring Superblog 2023, probă sponsorizată de:

Litoralulromânesc.ro

https://www.unaaltacucostica.ro/salut-eu-sunt-costica/

Lasă un răspuns