Cât de ușor îți poți plănui concediul când ai vouchere de vacanță
Cât de ușor îți poți plănui concediul când ai vouchere de vacanță

Cât de ușor îți poți plănui concediul când ai vouchere de vacanță

     Când am ales tichetele de vacanță în detrimentul banilor pe post de primă de vacanță, a fost cea mai bună alegere de anul ăsta. Mă gândeam la început că e puțin stupid să le accept, chiar dacă aveau valoarea mai mare decât dacă primeam banii cash. Nu știu de unde mi-a venit ideea că nu sunt multe unități turistice la care să le pot folosi, mă simțeam cumva constrâns să aleg dintr-un număr extrem de restrâns de variante. Am zis să risc, totuși, să văd cum o să fie. Bani de concediu oricum aveam destui și mă gândisem că dacă n-o să folosesc voucherul în concediu, o să îmi prindă bine în vreo escapadă pe undeva în restul anului.

     Zis și făcut, cum a dat primăvara m-am apucat să caut destinații de vacanță pentru concediul din vară.  Anul ăsta, conform înțelegerii cu „șefa” am ales „muntea„, cum îi place ei să-i zică. N-a zis unde la munte, deci aveam, oarecum libertatea de a alege. Îmi doresc de foarte mult timp s-o conving să vizităm Maramureșul istoric și acum s-a ivit oportunitatea. Anul trecut am fost singur într-o vizită scurtă prin Maramureș și m-am îndrăgostit de toată zona. Peisaje, oameni, locuri, totul pare smuls dintr-un basm acolo.

     Pentru că este o misiune imposibilă să găsești de capul tău o unitate de cazare care acceptă tichetele de vacanță, m-am orientat spre, posibil, singurul site care te scapă de corvoada acestor căutări. Contrar așteptărilor mele, este destul de ușor să găsești cazare și să folosești voucherele. Cei de la Travelmint muncesc de zor pentru noi și au adunat laolaltă mii de unități turistice unde-ți poți cheltui cu ușurință tichetele. Ei au găsit și au postat pe site-ul lor unități de cazare din toată țara și de toate categoriile, de la hoteluri scumpe la pensiuni, case de vacanță sau campinguri. Printr-un sistem de rezervări online extrem de facil, te pun în legătură cu hotelierii pentru a-ți asigura vacanța perfectă.

     Procesul de căutare și rezervare sunt, contrar așteptărilor extrem de simple. Ca pe orice site de booking găsești unitățile de cazare după orice categorii vrei tu. Județ, oraș, tip de cazare – hotel, pensiune, casă de oapeți etc. Fiecare opțiune care-ți este afișată este însoțită de toate informațiile necesare. Adresă, facilități, fotografii, chiar și review-uri din partea altor clienți care au fost găzduiți în trecut acolo și un preț estimativ. Estimativ pentru că de obicei, după cum știm, prețurile cazărilor diferă de la un sezon la altul ori de la un număr de turiști la altul.

Screenshot_2019-04-11 Pensiunea Alpina Deluxe Moisei

     După ce am trecut cu multă atenție prin toată oferta de cazări, m-am oprit la o pensiune foarte mișto din Moisei, undeva la 70 de km de Sighetu Marmației. Numai bine le fac o vizită și rudelor în week-end dacă sunt acolo. Au și ei o căbănuță foarte frumoasă prin zonă și m-ar bate dacă ar auzi că am ajuns la Moisei și nu am tras și pe la ei.

     Pentru cei curioși să afle cât de ușor este să-ți consumi voucherele de  vacanță prin Travelmint, vă spun doar atât: nici n-apuci să te dezmeticești că ai și scăpat de tichete! Alegi cazarea, soliciți oferta iar după ce hotelierul ți-a răspuns și ți-a confirmat nu ai altceva de făcut decât să trimiți celor de la Travelmint tichetele care acoperă contravaloarea vacanței. Eu, de exemplu, am ales un pachet de 5 nopți de cazare plus cină (micul dejun este inclus în preț, iar prânzul vrem vreau să-l luăm pe la restaurante, ca să experimentăm cât mai mult bucătăria maramureșeană. Foarte important de știut, când faci rezervarea, anunță-l pe hotelier că faci plata cu tichete de vacanță prin Travelmint și dacă știi că vei folosi și alte servicii pe care acesta le are contra-cost (cum ar fi mesele suplimentare) poți să le incluzi și pe acestea. Când vei trimite voucherele către Travelmint, calculează ca să acoperi cazarea+serviciile alese. Să nu-ți faci griji. Dacă ai nevoie de ceva suplimentar după ce ajungi la gazdă, poți oricând să achiți cu cash. Dacă se întâmplă ca valoarea tichetelor trimise să depășească valoarea negociată cu hotelierul, nu-i problemă. Poți oricând cere să beneficiezi de servicii suplimentare pentru a acoperi întreaga sumă. Și pentru cei cu mâna mai largă, dacă depășesc valoarea tichetelor, pot achita cash direct la gazdă. Adică aveți parte de o flexibilitate totală.

     Drumul de la București spre Maramureș, la Moisei, durează cel puțin 8 ore. Sau 15 ore în cazul în care prinzi ambuteiaj pe Valea Prahovei. Iar ăla îndărăt asemenea. Doar că ăla-i mult mai trist decât primul. La dus măcar trăim cu gândul că la sfârșitul acelor multe ore de condus ne așteaptă 5 zile de relaxare, de aer curat și de locuri impresionante de vizitat. La întors ne însoțește doar tristețea că s-a terminat frumosul și că în scurt timp vom fi din nou la muncă. De aceea am gândit un plan ca să fac întoarcerea acasă mai dulce, mai puțin tristă. Anii trecuți am fost împreună prin Brașov și am vizitat câteva locuri mișto. Însă, niciodată n-am avut timp să o facem pe îndelete.Screenshot_2019-04-11 La Maisonnette Brașov Tot timpul eram pe fugă. Vreau, ca la finalul vacanței în Maramureș să îi ofer o nouă minivacanță. De data asta, în Brașov. Tot mi-au mai rămas niscaiva tichete de vacanță, le voi cheltui aici. Tot Travelmint mi-au fost ajutoarele de încredere (vă puteți gândi la Travelmint ca la ajutoarele lui Moș Crăciun, pe bune! Ei fac totul să fie posibil). Am vrut să poposim pentru 2 zile undeva în centrul Brașovului, iar unde poate fi mai central decât în Piața Sfatului din Brașov? La Maisonette este un hotel cochet pe care l-am ales pentru cele 2 zile de odihnă. De aici vom putea să ne plimbăm în orice direcție, iar principalele puncte de atracție se află la doi pași de intrarea în hotel.

     Tot concediul nostru este programat în cele mai mici detalii. Știu unde vom merge, știu cât vom sta, cât vom cheltui și ce vom vedea. Singurul aspect pe care nu l-am luat încă în calcul este cum naiba o să-i spun ei că o să o duc tocmai în celălalt capăt de țară, aproape unde se-agață harta-n cui. De fapt, o s-o duc și unde se-agață harta-n cui, la Sighet. Acolo există un monument care înfățișează exact cuiul în care se presupune că ar sta agățat țărișoara noastră. Ei, dar până atunci mai este. Oi găsi eu și o modalitate s-o conving. Cu siguranță n-o să spună nimic dacă-i spun că odată plătite, tichetele nu mai pot fi returnate. Știu eu cum e ea. „Plătim tot, mâncăm tot!” Odată dați banii n-o trage inima să renunțe la ei.

Articol pentru proba nr 16 din Spring SuperBlog 2019, probă sponsorizată de

Travelmint

 

Un comentariu

  1. Pingback:Proba 16. Descoperă România cu tichetele de vacanță!

Lasă un răspuns