Te trezești într-o dimineață și realizezi că ești om mare, la casa ta și că trebuie să faci ceva, s-o amenajezi cumva ca s-o faci să fie doar a ta. Până acum nu ți-a păsat. Te-ai plimbat dintr-o chirie în alta și nu te-a interesat cum era mobilat apartamentul. Tot ce conta era că aveai unde să-ți faci o porție de cartofi prăjiți când n-aveai chef să comanzi, unde să te uiți liniștit la televizor seara când ajungi obosit de la muncă și o pernă pe care să pui capul când e timpul să dormi.
Te pricepi de minune la chestiile tehnice, ești blogger și vlogger „de high tech” cum spune maică-ta. Știi bine care sunt cele mai faine televizoare, cele mai noi telefoane și ce laptopuri sau alte gadgeturi sunt în trend, așa că nu-ți faci prea multe griji când începi să cumperi lucruri pentru casa ta. Dar ce faci când realizezi că e timpul să-ți utilezi bucătăria și-ți amintești că în atâția ani nu te-a interesat nici măcar o dată ce electrocasnice ai în ea? Ți-ai cumpărat un asistent vocal doar ca să ai cui să-i spui bună dimineața când îți bei cafeaua, dar nu ți-ai cumpărat în viața ta o cafetieră sau un cuptor cu microunde. Ai găsit totul „de-a gata” când te-ai mutat în casa vreunui străin. Deci, ce faci?
*arhivă personală
Să-ți spun ce-am facut eu: Am cerut ajutorul prietenilor mei, adică miilor de fani care mă citesc și care îmi urmăresc zilnic vlogurile. I-am întrebat ce mărci de încredere pentru electrocasnice de bucătărie cunosc și răspunsurile n-au întârziat să apară. Dintre toate recomandările, mie mi-au atras atenția produsele de la Franke. Recunosc, auzisem despre ei, dar în mintea mea numele ăsta îmi suna un singur clopoțel: chiuvete de bucătărie. Fusesem în vizită la o tipă pe care încercam să o combin și văzusem la ea în bucătărie o astfel de chiuvetă. Dar acum, când am fost nevoit să mă documentez pentru bucătăria mea, am descoperit că oamenii ăștia au o grămadă de electrocasnice, de la cuptoare și plite până la mașini de spălat rufe sau aere condiționate. Designul elegant al produselor scoate în evidență măiestria elvețiană.
*arhivă personală
Acum, că știam măcar în ce direcție să mă îndrept, venea partea cea mai grea. Alegerea propriu-zisă a produselor. Spre norocul meu, prietenii mei (mai puțin cei care m-au certat și m-au făcut chitros pentru că nu vreau să plătesc pe cineva să mă ajute) mi-au dat și câteva idei de electrocasnice. Doar că mintea mea zicea cam așa: Ești blogger, ești vlogger, ești influencer. O să-ți faci o bucătărie clasa I și, mai mult ca sigur o să-ți vină ceva idei de vloguri filmate în noua ta bucătărie. Îți dorești un impact puternic asupra oamenilor care o să dea „play” clipurilor tale. Asta înseamnă că nu-ți permiți să alegi produse pe care le mai au alte câteva sute sau mii de oameni. Vrei ca după ce îți văd videoclipul oamenii să spună: „Oaau! Ce frigider șmecher am văzut la Costică! Aș vrea și eu unul exact ca ăla!” sau „Mi-am luat un cuptor Franke pe care l-am văzut într-un vlog de-al lui Costică. Mamă, e genial!„
Așa că am început să-mi fac bucătăria într-un stil pe care speram că nu foarte mulți l-au adoptat. Spuneam mai sus de chiuvete. Am umblat prin lume, am fost în vizită pe la mulți prieteni, dar niciodată nu am văzut o chiuvetă de culoare neagră în bucătării. Așa că, atunci când am văzut la Franke o chiuvetă bucătărie de culoare neagră am știut că trebuie să fie a mea. Chiuveta este făcută dintr-un material care se numește fragranit, material care este rezistent la zgârieturi, lovituri și șocuri termice. Nu degeaba garanția oferită este de 15 ani. Oamenii au încredere în produsul lor. Faptul că în procesul de producție se adaugă ioni de argint care ajută la păstrarea unei chiuvete „bacterii-free” pentru mine este un mare bonus. Și cum poți să adaugi plus valoare unei chiuvete care deja se ridică peste orice standarde cunoscute dacă nu completând tabloul cu o baterie pe măsură. De aceea am optat pentru una cu sistem de filtrare a apei. E important să știi că apa pe care-o bei este bună de băut, iar un filtru care vine montat direct pe baterie și care promite până la 500 de litri de apă curată cu un singur cartuș este ideal. Nu sunt genul care să arunce banii pe apă îmbuteliată, mi se pare total lipsit de sens. Dacă e să plătesc pentru lichide, trebuie, în mod obligatoriu să aibă grade și spumă albă. Cum spuneam, vreau o bucătărie care să stârnească reacții în momentul în care oamenii o văd și dacă în același timp pot să fac în așa fel încât să mă ocup și de sănătatea mea, alegând produsele cele mai bune, eu spun că e „win-win”.
Sunt un mare fan al electricității. Niciodată nu mi-au plăcut electrocasnicele pe gaz. Acasă la mama mea, toate tigăile și oalele erau arse de funingine și eu, fiind cel mai mic, eram de fiecare dată nominalizat la dizgrațioasa sarcină de a le curăța periodic .(Așa te înveți să fii bărbat gospodar, să-ți ajuți nevasta în bucătărie, nu să fii un trântor – așa îmi zicea de fiecare dată mama) De asta, pentru bucătăria mea am ales să merg pe full electric.
Îmi plac la nebunie chestiile fără butoane. Lucrurile pe care doar le atingi gingaș și-ți fac treaba instant. De asta plita și cuptorul alese sunt, ați ghicit, fără butoane! 🙂
Cum nu sunt cel mai mare bucătar, orice ajutor primit din partea tehnologiei este bine venit. O plită Franke care să recunoască singură tipul de vas și care să aibă zone de gătit adaptabile necesităților? Yes, please! Iar faptul că suprafața de gătit este imensă, pentru mine este un mare avantaj. Practic, are din partea mea trei de DA! Control cu touch, recunoașterea vasului și zone de gătit adaptabile.
Iar pentru că plita fără o hotă este ca frigiderul fără bere, i-am găsit cu ușurință o soră de suferință plitei mele, la fel de cochetă și la fel de inteligentă.
La cuptor, aceeași poveste. Am vrut ceva care să arate extraordinar și care să facă toată treaba în locul meu. Din păcate, nici măcar cei de la Franke n-au inventat încă, un cuptor care să pună singur ingredientele laolaltă, să le toarne în tavă și să le mute în…cuptor, așa că o să fac un efort și o să fac eu treburile astea. Pentru restul mă bazez pe tehnologie. Un cuptor care să aibă memorate 64 de rețete și care să să se mai și curețe singur datorită pirolizei? Adjudecat! Nu m-aș vedea stând cu capul în cuptor și cu laveta îmbibată cu cine știe ce detergenți și frecând pereții. Și, heey! „Oglinda” de pe ușa cuptorului e numai bună atunci când stau pe canapeaua din capătul celălalt al bucătăriei! Pot să mă admir de la distanță și să mă laud cu gusturile mele impecabile la bucătării! :))
Întotdeauna, când mă uitam la filmele americane, eram fascinat de frigiderele lor imense, side by side. Așa că, în mod firesc, natural, frigiderul care-mi completează minunata bucătărie o să fie un side by side. Da, știu că ocupă o grămadă de spațiu, dar dacă există spațiu disponbil, why not? În plus, dispenser de apă și cuburi de gheață? Păi îmi mut studioul de înregistrări la bucătărie și la fiecare dublă trasă o să servesc câte-un cocktail cu multă gheață! Analcoolic!
Învârtind așa, ochii prin bucătărie, mă tot gândeam că ceva lipsea. Poate din cauză că în copilărie nu am avut, dar uitasem de cuptorul cu microunde, bre! Ce bucătărie modernă nu are și așa ceva? N-am nevoie de un cuptor multifuncțional, avioane sau alte năzdrăvănii, dar zău că dă bine de tot în bucătărie o asemenea jucărie! Și, în plus, un asemenea cuptor poate să fie de ajutor când vrei să gătești ceva rapid. Încorporat acolo, frumușel în mobilă, deasupra fratelui lui mai mare, e perfect!
Și dacă tot am ajuns la capitolul mobilă, acum că am terminat cu electrocasnicele, să-ți spun două-trei cuvinte și despre asta. Un nene „dăștept în cap” mi-a spus că dacă vreau să-mi fac mobilă „la moft„, trebuie să-mi iau întâi electrocasnicele, iar mobila se construiește după măsurile lor. Nu știu dacă așa o fi, dar mi-a intrat cumva în cap ideea asta așa că imediat după ce mi-am umplut casa de cutiile noilor mele aparate de bucătărie am chemat meșterul și l-am pus pe treabă. Ce-a ieșit? Îți povestesc data viitoare pentru că e o grămadă de vorbit și despre mobilă și acum nu mai am timp. Sună cineva la ușă, cred că e curierul. Sigur mi-a adus noul televizor de 190 de centimetri! 😀
Articol pentru prima probă din Spring Super Blog 2020, probă sponsorizată de
Franke România
*surse foto: frankemagazinonline și facebook Franke