-Bună ziua, observ că studiați boxele noastre. Dacă sunteți interesat, v-aș putea oferi câteva detalii care să vă ajute să cumpărați ce aveți nevoie.
-Bună ziua! Da, aș vrea să-mi cumpăr niște boxe. E-adevărat. Dar nu prea mă pricep, nu știu ce să aleg. Aveți atât de multe…
-Nu-i nicio problemă. O să alegem împreună boxele cele mai potrivite. În primul rând, ce vreți să faceți cu ele? Cum o să le folosiți?
-Păi, acasă. Ascult muzică. Nu dau petreceri la nunți și cumătrii. Dar vreau să se audă foarte bine. Dacă se poate, să le pot conecta și la televizor. Știți, am un smart tv și îmi place să mă uit la filme pe platforme video. Și aș vrea să redau sunetul prin boxe. Să se-audă ca la cinema.
-Buuun, deci căutăm niște boxe de casă, destul de puternice cât să creeze atmosfera de cinema. Dacă îmi permiteți, ați mai avut sau aveți în momentul de față un set de boxe acasă? Și dacă da, ce vă nemulțumește la ele de ați decis să le înlocuiți?
-Am! Am două boxe foarte mari, din lemn. Se aud ele destul de bine, dar parcă sunetul este cam înfundat. Efectele speciale nu se aud cum trebuie. Și nici prea tare nu se aud. De asta vreau să le schimb. La volum maxim se aud puțin mai tare decât un casetofon. A, și e obositor să merg de fiecare dată până la ele să le pornesc, să iau firul din laptop și să-l bag în televizor… anevoios tare!
-Foarte bine! Avem nevoie, deci și de o conectivitate variată, de o telecomandă ca să nu vă mai plimbați până la boxe și înapoi la canapea și, din nou, de un volum mai mare. Cred că am soluția potrivită pentru dumneavoastră. Am aici cele mai noi boxe de la Edifier. Cu o putere de 130 de watti sunt convins că veți fi mai mult decât mulțumit față de boxele vechi pe care le aveți. Haideți ca să facem în felul următor. Le pornim, punem o muzică și o să vă rog să ridicați treptat volumul până la momentul în care o să sesizați că egalează vechiul sistem de acasă. Ce ziceți?
-Ok! Mai mult, puțin mai mult, gata! Cam așa se aud boxele de-acasă.
-Ok, volumul la care v-ați oprit este la nici măcar jumătate din puterea totală a boxelor. Haideți să le dăm la maxim. Ați remarcat calitatea sunetului? Cum nu distorsionează deloc? Cum bass-ul este reglat la volumul perfect? Ei bine, toate astea sunt posibile datorită tehnologiei de ultimă generație, a bass-ului de 5.5 inch cu diafragmă din aluminiu și a înaltelor de cea mai bună calitate. Încă două aspecte aș avea de evidențiat, pe care sper că le-ați remarcat și singur. În primul rând, ați controlat volumul cu ajutorul telecomenzii. Vă amințiți ce mi-ați spus la început despre boxele vechi, că mereu trebuie să vă ridicați din canapea și să mergeți lângă sistem să butonați? Ei, cu aceste boxe noi, ați scăpat de problema asta. Al doilea aspect pe care l-ați observat sigur, este legat de conectivitatea sistemului. Ce și cum putem conecta la boxe. Ați văzut că am pus muzică de pe telefon, nu? Boxele au Bluetooth încorporat. Asta înseamnă că puteți conecta la ele orice dispozitiv care deține aceeași tehnologie. Telefon mobil, tabletă, laptop, chiar și unele televizoare dețin tehnologia Bluetooth astăzi. Pe lângă asta, boxele mai au și conexiuni ca auxiliarul, ca să conectați un mp3 player, de exemplu. Aveți coaxial, optic, pentru televizor. Toate televizoarele din ziua de astăzi au ieșire optică. Și este bine știut că prin cablul optic sunetul se transmite la cea mai bună calitate.
Spuneați ceva despre platformele de filme online. Dacă aveți HBO Go și urmăriți Game of Thrones, vă recomand să încercați sunetul de la boxele Edifier S2000Pro în timp ce urmăriți episoadele. O să vă îndrăgostiți pur și simplu de sunetul pe care-l pot reda aceste boxe.
Haideți să mai facem un test. Aveți smartphone, văd. Aveți ceva muzică pe el? Aveți o melodie care vă place cel mai tare?
-Da, am! Mai multe!
-Perfect! Porniți funcția Bluetooth pe telefon, căutați boxele, conectați-vă la ele și dați play unei melodii pe care o iubiți foarte tare!
-Oau, ce ușor se conectează! Cât de simplu! Ok, asta e melodia…play. Oooo! Ce sunet! Ce eleganță! Vă jur că niciodată nu am auzit melodia la o calitate atât de înaltă cum o aud acum! Doamne! Nu credeam că sunetul poate fi atât de minunat!
-Eram sigur că o să vă placă. Înca ceva. Vă rog să atingeți boxele. Vreau să le simțiți. Vreau ca pe lângă designul care împletește stilul clasic și tendințele moderniste, să remarcați și calitatea materialelor folosite. Simțiți lemnul foarte bine lucrat, simțiți plasticul de calitate, butoanele bine definite, simțiți și observați aspectul luxos pe care-l au boxele. Se cunoaște că vorbim de un produs de calitate, nu despre unul „de consum”. Haideți, cu curaj! Nu vă ceartă nimeni! Puteți să le atingeți, să le luați în brațe, să le testați, Uitați, luați și telecomanda s-o simțiți, s-o butonați. Imaginați-vă cum s-ar așeza acasă, în livingul dumneavoastră, de-a stânga și de-a dreapta televizorului. Imaginați-vă relaxarea de care v-ați putea bucura schimbând sursa de la televizor la laptop sau telefon mobil doar apăsând un buton de pe telecomandă, fără să mai fiți nevoit să vă ridicați din canapea!
-Junior, ai înțeles acum? Întrebări deschise la care clientul este obligat să-ți răspundă cât mai detaliat, ca să-ți dea cât mai multe indicii despre ce își dorește, întrebările de bază, „Ce vrei să faci cu el” și „Ce te nemulțumește la cel vechi„, descoperirea nevoilor, ascultarea clientului, prezentarea soluțiilor și, cel mai important, încheierea vânzării. Nu uita, noi vindem soluții, nu produse! Care a fost soluția pe care am vândut-o acestui client?
-Păăăi, un sunet mai puternic decât are el acasă și telecomanda, ca să nu se mai ridice de fiecare dată din canapea.
-Bine. Ce-ai mai învățat din exercițiul ăsta?
-Clientul trebuie să interacționeze cu produsul. Să-l atingă, să-l testeze, să încerce să-l folosească, să vadă cât de ușor de utilizat este și trebuie să-l faci să-și imagineze în permanență cum o să arate la el acasă.
-Așa! Perfect! Clientului trebuie să-i induci ideea că acel produs deja îi aparține și că, achiziția este doar o formalitate pe care trebuie s-o îndeplinească pentru ca la final, să-l ducă acasă. Și încă ceva… O vânzare corectă nu se termină niciodată! Doar ia o mică pauză până la următoarea vizită a clientului!
Articol pentru Super Blog 2017
Pingback:Proba 19. EDIFIER. Hai să facem schimb de roluri!