Așa cum vă povesteam aici, în prima zi de #CraiovaBlogMeet100 am participat la prezentarea cărții „Ce ne facem dom’le cu influencerii ăștia?” a lui Cristian China-Birta „Chinezu” și am degustat vinuri și brânzeturi oferite de către cei de la Sâmburești și Delaco.
A doua zi a început în forță. Un workshop de blogging și social media, o surpriză năPRAZnică de pizza, după care am plecat în deplasare la degustări de vinuri bune, oltenești la Segarcea și la Cetate, pe malul Dunării.
Ne distrăm, dar și învățăm
În sala de conferință a hotelului Emma Est ne-am întâlnit pentru workshop-ul de blogging si social media la care i-am avut ca speakeri pe Cristian China-Birta „Chinezu„, Cristian Florea, Irina Manole și Adelina Elena Ababei. Ne-au povestit despre influenceri, despre relațiile dintre influenceri și clienți, despre Linked In și cum să-ți faci un cont corect de Linked In, despre Instagram și multe alte chestii interesante.
Bunătăți năPRAZnice în pizza
Pentru că nimeni nu învață pe stomacul gol, Daniel Botea ne-a făcut o supriză culinară și-a comandat niște pizza. Vreo cinșpe bucăți, mari cât roata carului. Bunătățile au venit de la Praz Vegas și vedetele au fost de toate felurile:
- Pizza Praz Vegas,
- Mandrie olteneasca cu mici,
- Mihai al nostru cel viteaz,
- Quattro Formaggi cu toping de praz,
- Nea Marin de la Bailesti,
- Tonno e Praz.
Și pentru că pizza fără bere e ca bloggerul fără tastatură, ne-am delectat și cu niște Heineken rece, bere făcută acolo, la Craiova. (Cel puțin așa a zis Daniel. Dacă el minte, mint și eu 🙂 )
Pe urmele vinului la Segarcea și Cetate
După ce ne-am pus bine burțile la cale cu pizza cu praz și bere, a venit autocarul si-am luat-o la drum spre Segarcea la Domeniul Coroanei pentru o vizită la cramă și o degustare.
După vreo oră de mers cu autocarul și-o mică rătăcire pe drum (deh, oltenii sunt născuti dezorientati zice Emil Calinescu, un clasic în viață) am ajuns la Domeniul Coroanei Segarcea. Am făcut un tur rapid al cramei, un rând de poze, după care am purces la partea mult așteptată: degustarea.
La degustare am avut pe masă nu mai puțin de șase vinuri, toate unul și unul! Printre poveștile interesante ale gazdei, Radu Rizea, au venit pe rând în fața noastră vedetele după cum urmează:
- Domeniul Coroanei Segarcea – Prestige VIOGNIER – cup. alb sec
- Domeniul Coroanei Segarcea – Vardo- Puterea Dorintei vin rosu sec
- Domeniul Coroanei Segarcea – Minima Moralia- Sinceritate: Tămâioasă Românească – cup. alb sec
- Domeniul Coroanei Segarcea – Sărut (vin aniversar anul Brîncuși) -roze sec
- Domeniul Coroanei Segarcea – Minima Moralia – Recunoștință: Cabernet Sauvignon – roșu sec
- Domeniul Coroanei Segarcea – Tămâioasă Roză -roze, demidulce
Toate vinurile au fost bune, însă n-aș putea spune că am găsit un favorit. Totuși, până la ieșirea din cramă mi-a rămas întipărit în minte Sărutul pe care l-am și cumpărat la plecare, împreună cu un alt vin mult lăudat de gazdă, dar și de către Daniel Botea și anume Simfonie, un cupaj roșu sec în care se regăsesc nu mai puțin de opt varietăți de strugure roșu. Și pentru că întotdeauna vinul face casă bună cu cititul… n-am putut pleca fără să iau și o carte…
Cu plinul făcut, am luat-o din nou la drum spre Cetate, unde ne așteptau deja bucatele gătite de maestrul Mircea Dinescu, gata de servit pe malul Dunării.
Acolo am mai avut parte de o nouă degustare ad-hoc. N-aș ști să spun exact câte vinuri au fost. Șase, sau opt… cert este că am avut vinuri pe alese, vinuri bune și reci, exact așa cum trebuia. Cât despre mâncare… atâtea vinuri ne-au cam flămânzit așa că s-au bătut turcii la gurile noastre. Am avut chiar și un desert, o prăjitură foarte dulce cu ceva mere, care chiar a fost răcoritoare.
S-a dansat, s-a cântat, am avut chiar și lansare de album din partea colegului de drum Marius Matache și chiar și un musafir simpatic s-a gândit să ne facă o scurtă vizită, un cuțu cuminte. Muzica lui Matache și apusul care tocmai se lăsa peste Dunăre ne-a scos la aer lângă terasă. Iar când vinul n-a mai intrat, am dat pe apă…
Țânțarii, dar și programul strict al șoferului autocarului ne-au făcut să părăsim destul de devreme Cetatea și să ne îndreptăm spre Craiova. Pe drumul de întoarcere același coleg Matache a întreținut atmosfera printr-un mini concert ad-hoc la chitară în autocar. S-a cântat de la muzică folk până la muzică modernă și bineînțeles, imnul echipei de fotbal a Craiovei (nu mă întrebați care echipă, nu știu care din cele două) – bineînțeles cu mici întreruperi nesolicitate pentru povești și amintiri.
Iar la finalul serii mi-am rezervat și mie câteva ore în care m-am văzut cu o persoană foarte dragă din Craiova, olteancă adevărată.
Final de poveste cu tur ghidat prin Craiova, mici și bere
Duminică, după micul dejun am părăsit hotelul pentru un tur ghidat al Craiovei. După o plimbare prin Centrul Vechi al orașului, Dana Ilie ne-a condus și ne-a prezentat frumuseți ale orașului cum ar fi clădirea Prefecturii, și Muzeul de Artă unde am admirat exponatele lui Brâncuși: Sărutul și Domnișoara Pogani.
După terminarea turului ghidat, trupa s-a îndreptat spre Parcul Romanescu unde s-au servit mici și s-a băut bere. Eu aveam un alt program, așa că i-am părăsit nu înainte de a le promite că ne vom revedea.
După o pizza și o bere împreună cu prietena despre care vă povesteam am sărit în tren și cu 115 km/h am zburat spre București.
Mini(foarte)mini blogmeet București, după Craiova
Ajuns în București, i-am scos din casă pe Emil și pe Pișcoșel ca să mergem până în Regie la o bere și niscaiva mâncare. Cât timp am mâncat am avut plăcerea să râdem de micul Emil care pierdea la pariuri sportive treizeci de lei 🙂
Cam asta a fost povestea #CraiovaBlogMeet100 văzută prin ochii unui moldovean. Vreau să le mulțumesc lui Daniel Botea și celor de la Asociația Bloggerilor Olteni pentru că m-au invitat și pe mine la frumosul eveniment. Nu știu ce-am făcut să merit onoarea, dar sunt foarte fericit că au făcut-o și că am putut să iau parte la așa ceva alături de ei.
Pingback:#CraiovaBlogMeet100 – Un moldovean în Oltenia (partea 1) – Una-alta cu Costică