Guest post Gabriela Marinescu: Croaziera
Guest post Gabriela Marinescu: Croaziera

Guest post Gabriela Marinescu: Croaziera

Salutări de la Costică! O introducere scurtă în calupul de articole guest post pe care urmează să le citiți astăzi:

Am decis să lansez o provocare de tip Guest post prietenilor mei bloggeri. Adică să-i aduc la mine în casă (pe blog) și să le ofer spațiul meu personal pentru un articol scris și gândit în totalitate de ei. Tema pe care le-am propus-o a fost: „Ce-ți dorești să oferi/primești cadou cu ocazia lui 14 februarie?”.

Guest post Gabriela Marinescu
Gabriela Marinescu

Câțiva dintre amicii mei au răspuns provocării, iar prima care s-a prezentat la start cu articolul ei este Gabriela Marinescu. Pe Gabriela nu o cunosc, dar știu că a participat și ea la competiția Superblog, a fost „boboacă” în toamnă și deși nu a participat la toate probele, la două din ele s-a clasat pe podium. Început mai mult decât promițător. Nu o să mai insist cu introducerea, vă las s-o descoperiți pe Gabriela pe care, apropo, o puteți găsi pe www.birma.ro

Guest post – ul Gabrielei:

Întrebare: Ce-ţi doreşti să oferi / primești cadou cu ocazia lui 14 februarie?

Răspuns: O croazieră pe un vas imens. Într-un hotel plutitor.

O călătorie în ţări în care altfel ştiu că nu aş ajunge.

Nu am sărbătorit niciodată 14 februarie, ziua îndrăgostiţilor inventată de Sfântul Valentin. (Deşi soţul poartă şi acest nume, am avea un motiv în plus, deşi nu suntem catolici). Vedeam în filmele americane (unde altundeva?) zbaterea personajelor principale de a găsi cadoul perfect pentru iubit / iubită.

Obligatoriu inimioare. Cât mai multe cât mai roşii. Brelocuri, ceasuri, animăluţe de pluş, caiete, scrisori, flori…

Lacrimi… multe lacrimi căci ce scenaru ar fi dacă protagoniştii nu ar trece şi prin puţină dramă? Ori vine marea sărbătoare şi nu au deja un partener de “pierdut timpul”, ori tocmai ce s-au certat, ori abia s-au cunoscut şi zburdalnicul Cupidon mai iroseşte o săgeată miraculoasă. Am văzut toate scenariile posibile cred.

Concluzia: Nu mă dau în vânt după această sărbătoare.

Daaaar, dacă ar veni mult iubitul meu soţ şi mi-ar propune o călătorie cu un vas imens aş zice DA, aş urla DA, aş face tumbe ca un căţel bine dresat, ar şti toţi prietenii de pe toate reţelele sociale că plec în CROAZIERĂ.

Întâmplător sau nu, în lista mea de prieteni virtuali este o persoană care iubeşte aceste călătorii. Ori de câte ori merge undeva, postează informaţii despre vas, condiţiile de călătorie, mâncarea servită în timpul deplasării, locurile în care acostează, ce vizitează.

Preţul? Ei, aici sunt multe de discutat. Sunt câteva variabile care-l influenţează:

-vasul de croazieră

-data plecării în cursă

-sezon / extrasezon

-tipul cabinei: interioară sau exterioară, cu geam sau balcon, cu piscină particulară sau fără…

Cabina interioară este fără vizibilitate la apă. Adică nu voi deschide ochii în strălucirea soarelui urmărind printre gene păsările maritime. Pe vas sunt organizate foarte multe activităţi astfel încât cabina serveşte practic doar pentru odihnă. În loc de piscină în cameră pentru care aş plăti o sumă frumuşică, aş prefera să beneficiez de o mâncare cu specific local. Preţul de bază include cazarea, mesele, divertismentul, piscine, jacuzzi, săli de fitness, spectacole, concursuri, demonstraţii culinare, lecţii de dans…

Am mai aflat că rezervarea trebuie făcută cu minim 3 luni înainte, asta înseamnă că primul cost este de 30% la rezervare, apoi cu 45 zile înainte de data plecării se achită diferenţa. Cu alte cuvinte dacă alegem acum data plecării putem gestiona şi finanţele.

Vasul asupra căruia mi-am îndreptat atenţia se numeşte MSC Euribia. Va fi lansat la apă în iunie. Capacitatea acestuia este de 4888 pasageri, va naviga pentru început în fiordurile Norvegiene.

Mai departe…

Mă gândesc că este cerere din moment ce au construit un palat plutitor.

Nu sunt amatoare de temperaturi scăzute, dar de când am citit Torente de Marie-Anne Desmarest, îmi doresc să văd acele peisaje atât de frumos prezentate în carte. (Chiar şi acest roman este o idee de cadou pentru ziua îndrăgostiţilor. Sunt 5 volume Volumul 1_ Iubire trădată; Volumul 2_ Destin frânt; Volumul 3_Surpriza, Volumul 4_Sclavul pasiunii, Volumul 5_Dezvaluire șocantă. Intriga captivantă, personajele descrise în detaliu, răsturnările spectaculoase pe mine m-au ţinut cu ochii în carte).

Revin la cadoul dorit de mine: o călătorie cu un vas imens. Ce mă atrage oare? Imensitatea apelor privite de la mare înălţime? Necunoscutul? Aventura? Amintirea copilăriei când filmul de la televizor era singura distracţie?

Ismail găteam…

Nici nu mai ştiu cât timp a trecut de când am văzut prima dată “Toate pânzele sus”. Melodia genericului îmi sună şi acum în amintire. Lăsam orice aveam de făcut, îmi aranjam locul preferat pe canapea şi pe toată durata episodului eram cu toate simţurile îndreptate spre micul ecran. Toată ziua apoi, vorbeam doar imitându-l pe Ismail. Mâncare mâncam, Ismail găteam… Să mă fi impactat atât de mult filmul încât să-mi doresc cu ardoare o călătorie pe o corabie?

Nu ţin neapărat să fie această călătorie. Poate fi în orice loc pe acest pământ. Poate dura doar 3 zile. Dar să fie pe vas. Pentru mine acest bilet poate fi un cadou minunat de Sf Valentin.”

14 februarie
Sursă: Gabriela Marinescu

Ok, Am aflat în acest Guest post care este cadoul pe care și-l dorește Gabriela de Valentine’s Day. Sper că v-a plăcut și, de ce nu, poate v-a dat o idee. Voi ce ziceți? Ce considerați a fi un cadou potrivit pentru acestă ocazie? Vă aștept în comentarii. Până atunci, vă pupă Costică!

Una-Alta Cu Costică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *