La muncă, dar la joacă!
La muncă, dar la joacă!

La muncă, dar la joacă!

     Îmi place locul meu de muncă. Nu neapărat prin prisma faptului că vând (nu e nimic senzațional în a vinde) dar datorită faptului că pot să testez toate noutățile care apar pe piață, înaintea clienților. A apărut un televizor nou, eu îl testez primul. O cameră sport? S-o vedem cum filmează! Un laptop gaming „bombă”? Să-i testăm limitele!

     Într-una din zile, primim un mail de la sediu prin care suntem informați că vom primi în magazin o gamă nouă de produse. Scooterele Balance wheel! Sau Hoverboard-uri după cum le zic alții. Le văzusem deja prin videoclipuri pe youtube și mi se păreau smechere. Ce este un hoverboard? Un skateboard electric pe două roți care funcționează controlat de schimbarea centrului de greutate a corpului. Te apleci în față, el va porni spre înainte, te lași pe spate, se va opri și-și va începe drumul în ” marche arrière” sau înapoi, mai pe românește. Te lași pe piciorul stâng, va coti spre stânga și la fel cu piciorul drept.

      Am așteptat cumințel ziua livrării în magazin. Când a sosit, am sărit pe cuthoverboardie cu bucuria unui copil care-și desface cadourile la Crăciun. L-am scos din ambalaj, am citit pe repede-înainte manualul de instrucțiuni ca să îmi fac o idee despre el și l-am „încălecat”. Prima impresie a fost aceea că pământul îmi fugea de sub picioare. Dar ușor-ușor m-am stabilizat și am început să mă deplasez metru după metru. Nu a durat mult până am început să fac tot felul de „ischibiții” pe el, rotiri, mers cu spatele, slalom etc.

     Ce este important de știut, e faptul că un astfel de dispozitiv necesită maxim 4-5 ore de practică pentru a învăța să-l controlezi. E mai ușor decât mersul pe bicicletă, dar mai solicitant. După 2-3 ore de stat pe el în poziția de „drepți”, mușchii picioarelor s-ar putea să intre în grevă.

    Aparatul în sine funcționează pe un principiu foarte simplu. Două motoare electrice care rulează independent în funcțiile de comenzile pe care i le transmiți tu prin schimbarea centrului de greutate. Are o autonomie de aproximativ 20 de kilometri, suportă o greutate de maxim 130 de kilograme (în funcție de marca și modelul ales) și are un timp de reîncărcare de 2-3 ore. Conform manualului de instrucțiuni, este indicat să se adopte o ținută sportivă, cât mai lejeră atunci când este utilizat și, poate cel mai important lucru, aveți mereu în vedere faptul că deși este un aparat amuzant, poate provoca moartea în cazul utilizării necorespunzătoare.

hoverboard1

     Testul la care l-am supus eu a fost destul de concludent. Mai bine de 3 ore plimbat prin magazin, printe clienți și cărucioare. Rezultatul: o febră musculară, zero căzături, zero pietoni loviți, zero obstacole doborâte.

     Ei, uite de asta îmi place locul meu de muncă! Unde mai vezi oameni muncind, plimbându-se pe skateboard-uri electrice?

      Voi ce ziceți? V-ați încumeta să îmblânziți un asemenea armăsar? V-ați urca pe un hoverboard?

 

 

 

Lasă un răspuns