Romina VTM – un film cretin. Cretin de bun!
Romina VTM – un film cretin. Cretin de bun!

Romina VTM – un film cretin. Cretin de bun!

Înainte de orice, dacă n-ai opșpe ani și-ai aterizat din greșeală aici pe blogul meu după o căutare pe Google „Romina VTM” , tai-o repede pentru că n-ai ce căuta. Rândurile ce urmează vor fi pline de trivialități, așa că fugi! Stai mă, liniștit! Doar nu te spun lu’ tactu! Ai ajuns, ia și citește! Ce-mi pasă mie câți ani ai?

Deci, da! Am fost să văd „minunea momentului”, Romina VTM. Filmul s-a lansat acum câteva zile, pe 2 ianuarie mai exact. Unii dintre prietenii mei l-au văzut deja și au scris despre el. Pe bloguri sau direct pe Facebook, deja se găsesc „recenzii” despre el. Însă eu nu le-am citit. Nu m-am uitat la nimic. Știam că urma să mă decid să merg și eu la cinema să-l văd așa că am vrut să-mi fac o impresie nealterată de ideile altora. Și bine am făcut pentru că am intrat în sala de cinema cu un minim de informații despre ce urma să vizionez.

Romina VTM
Afis oficial Romina VTM; sursă: https://vivalavidra.com/

Povestea de dinaintea recenziei

După cum ziceam, am decis să văd și eu Romina VTM. Așa că imediat ce-am scăpat de tâmpiții de la muncă mi-am cărat curul la cinematograf să văd și eu năzdrăvănia.

N-o să vă mint, Romina VTM nu e un film de calibrul marilor „masterpiece-uri”. Ba chiar l-am catalogat ca fiind un film cretin. Însă e genul ăla de film cretin, dar bun! E filmul ăla pe care să-l vezi într-o zi de sâmbătă după ce ți-a futut șeful nervii. Hai că toți știți ziua aia. E sâmbătă, pe la doișpe și cretinul sună să urle ca boul la tine că nu găsește raportul pe care tu știi că l-ai predat vineri la plecare.

Și uite-așa, cu nervii întinși la maxim îi spui boului să caute pe birou pentru că acolo l-ai lăsat. Fix sub căcatul ăla de cană personalizată pe care i-a dat-o de Secret Santa muista de Evelina de la HR care, pentru că e-n limbă după bou s-a rugat de Radu IT-stul curului să facă cu ea schimb ca să-i pice ei sefu’.

Deci, îi zici boului să se uite sub porcăria aia care e atât de urâtă că-și ține în ea pixurile. Alea consumate. Boul îți confirmă că a găsit, tu închizi telefonul în timp ce te trimiți în pizda mă-tii pentru că ai uitat să pui telefonul pe silent după care îl trimiți și pe șef în pizda mă-sii pentru că n-are altceva de făcut sâmbătă după amiază decât să fută menta pe la birou. Pariu că s-a dus pe acolo ca să și-o tragă cu bagaboanta aia nouă, interna. De când a apărut ea, îi curg balele prostului și de fiecare dată când intră la el în birou jur că se vede masa cum se ridică singură de la pământ 10-12 cm fără ajutor.

Cum e Romina VTM?

Cum să fie? Un film cretin, cum am mai zis! Un film cretin de bun! E genul ala de film pe care să-l vezi cu prietenii tăi în jurul unei baterii de vin și-o „căldare” de snack-uri proaste fix într-o zi ca cea descrisă mai sus, după ce-l fuți în gură pe șef pentru deranj.

De ce v-am scris atâta polologhie fără nicio legătură cu filmul până aici, mă întrebați? Păi, e simplu. Despre film n-o să vorbesc prea multe. Nu dau spoilere și nu vreau să vă influențez. Însă vi-l recomand. Și dacă se întâmplă să mergeți să-l vedeți și nu vă place, să nu mă înjurați cu totul. Poate dacă vă amintiți de introducerea asta comică vă mai trece de futut în gură pe Costică și mă iertați.

Bun, puțin și despre Romina, totuși. Povestea este una pentru tinerei. Cu tinerei. Doi îndrăgostiți cântăcioși (Romina și Valentin)fac frumos prin Costinești. V-am zis, nu o să vă onorez cu prea multe detalii pentru că vreau să descoperiți filmul singuri, așa cum am făcut-o și eu. Ea, fată de cârciumar sărăcuț, el băiat de mamă săracă de la București care vine vara pe litoral să mai facă 2-3 bani.

Ea vrea să-i salveze cârciuma tatălui, el vrea să facă bani din cântat. Și de-aici începe povestea care este, pe alocuri, presărată de umor și scene pe care oricine le poate recunoaște dacă și-a petrecut măcar o vară prin Costinești. Gagicăreală, băutură, distracție și bucluc. (adică intrat în căcat până-n gât).

Apariții gen „capu-n poză”

Complet fără nicio legătură cu povestea, în cadru apar de mai multe ori Matei Dima (BroMania), dar și Selly. Lipsa lor din film nu ar fi schimbat cu absolut nimic firul poveștii, dar mă gândesc că „trebuia” pur și simplu să apară și ei.

Filmul este distribuit de Vidra Productions și intră în cinematografe din 6 ianuarie. (nu luăm în calcul proiecțiile de dinaintea lansării oficiale). Încă din pre-sale filmul a vândut deja peste 35.000 de bilete ceea ce generează ceva emoții și duce anumite persoane cu gândul că Romina VTM ar putea cu ușurință să-l întreacă pe Teambuilding. Cine știe?

Recomandarea mea este să mergeți să-l vedeți pentru că n-aveți ce pierde. E un film fresh, un film de weekend, un film cretin de bun așa cum am tot zis. Merită. Și dacă o să decideți că nu merită, măcar v-ați distrat citind prima parte din articolul ăsta.

https://www.unaaltacucostica.ro/salut-eu-sunt-costica/

2 comentarii

  1. Selly si Bromania apar pt ca sunt producatorii filmului. S-au bagat singuri in cadru, ca sa zic asa :))

    Altfel, nu ai zis nimic de partea importanta: de muzica. Si de faptul ca 4 cantareti au roluri in acest film. Cu Costel Biju sunt chiar 5 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *