Cadouri de 14 februarie – Guest post: Oana Alexandra Tudose
Cadouri de 14 februarie – Guest post: Oana Alexandra Tudose

Cadouri de 14 februarie – Guest post: Oana Alexandra Tudose

Hello, lume! La Buzău nu se fac doar covrigi buni ci și bloggeri talentați. Iar unul din acei bloggeri talentați este Oana Alexandra Tudose care a acceptat și ea provocarea mea de a scrie despre ce cadouri să oferi sau să primești pe 14 februarie. Cine-i Oana? Păi după cum ziceam, o bloggeriță din Buzău. Am cunoscut-o pe la Superblog și am descoperit că este una din acele persoane pe care le vrei în preajma ta. Plină de viață, energică, mereu oferindu-ți un vibe pozitiv. Dar gata cu informațiile despre Oana. Cine vrea s-o descopere, o găsește pe blogul ei.

Oana Alexandra Tudose

Și-acum, articolul Oanei!

Cinci cadouri de nerefuzat în luna iubirii

Eu câteodată, tare mă bucur că m-am născut fată! Mai ales în lunile februarie și martie, ce au devenit fără să vrem, lunile de foc ale bărbațiior, în căutarea cadoului ideal pentru persoana iubită.

Valentines Day , Dragobete, Mărțișor, Ziua Femeii , săptămânal avem motive de sărbătoare, iar asta se simte, la final, în portofel. Și recunosc! Mă bucur că, fată fiind, pot da skip la cel puțin două sărbători!

Nu mă înțelegeți greșit! Îmi place să fac cadouri și să mă implic în actul dăruirii, fie că vorbim de lucruri materiale sau nu, dar câteodată ce-i prea mult strică. Și numai gândul că ai de facut cadouri, aceleiași persoane în mod repetitiv, la un interval atât de scurt de timp,  poate fi copleșitor!

Când ești  băiat,  problema cadourilor în luna iubirii este cu mult mai apăsătoare. Societatea și pretențiile femeilor, care fie vorba înte noi, în unele cazuri sunt de domeniul SF, pune o și mai mare presiune pe umerii masculilor. Tocmai de asta apreciez tare mult inventivitatea , când vine vorba de cadouri și cred că, ar trebuie să le mai dam crezare domnilor, când ne spun sincer, că nu mai știu ce să ne cumpere. Până la urmă, important este gestul, nu-i așa fetelor?!

No hate?

Trag speranță să nu-mi fi atras un imens val de hate, în urma celor scrise mai sus; ceea ce vreau să zic este că îi înțeleg perfect pe toți reprezentanții sexului masculin, ce vor să-și arate dragoste, zilele acestea. Și pentru că sunt fată bună, m-am gândit să vă las câteva INDICII chiar aici! (în caz că aveți nevoie de idei suplimentare și doamna inimii voastre este ceva mai nepretențioasă) Eu tind să cred că nu sunt o pretențioasă, când vine vorba de cadouri. Da, îmi place să le primesc, și ca orice femei să mă simt iubită și apreciată, dar mă bucur chiar și de cele mai banale gesturi ori mici atenții.  Așa că, iată care sunt cele cinci tipuri de cadouri, ce nu fac mare pagubă-n în buget, dar cărora, eu una n-aș putea niciodată să le zic nu! Și cred că nici o femeie nu le-ar refuza!!

Dulciuri

Ciocolată, jeleuri, bezele sau prajituri sofisticate; orice ar fi chiar nu am cum să le rezist! Sunt programată genetic să-mi placă toate dulcegăriile din comerț și chiar dacă mai fac pauze, ori le consum în mod rațional, orice preparat de cofetărie îmi ajunge la inimă! Toate prăjiturile îmi sunt dragoste la prima mușcătură, iar atâta timp cât nu sunt expirate, chiar n-ai cum să dai greș! Și nici o altă fată nu le poate refuza, crede-mă!! Fugi la primul Mega ce-ți iese în cale și umple-ți brațele cu eclere, savarine și amandine, ori și mai frumos invită-mă la o cofetărie de bun gust! Nu mă plictisi cu dulcegării protocolare și metafore siropoase, că vezi Doamne sunt o prințesă! Nu, nu sunt! Sunt doar un simplu om și-mi plac zaharurile dimineața, la prânz și seara. Hai ia-mi o prăjitură și mai vorbim!

Idei de cadouri : Flori

Știi, avem o colegă în liceu care ura florile. Efectiv când primea flori, fața ei era a la Wednesday Addams . Nici măcar nu se bucura să le decapiteze, precum Morticia; pur și simplu le arunca la gunoi și nu mai vorbea cu tine minim o săptămână. Dar astfel de fete sunt extrem de rare și, ai ghicit, eu nu sunt una dintre ele!! Cel mai probabil colega menționată  avea ceva traume legate de flori, ori poate nu-i plăcea actul în sine de a rupe o floare, din mediul ei natural, doar pentru a o ține în vază timp de câteva zile. Eu cred că ura de fapt să vadă flori ofilite. Oricum ar fi, reiau ideea: eu ador florile ! Și la fel alte zeci de reprezentante ale Evei!

Sunt convinsă că și mamei  sau surorii tale îi plac  și pe bune acum, ți-ai imaginat vreodată evenimente precum nuntă, botez, aniversare fără flori?! Florile fac parte din viața noastră de când ne naștem și până murim! Sunt gingașe, colorate, miros frumos, ne fac ambientul casei plăcut ochiului și ne aduc o stare de bine. Iar gestul de a dărui sau a primi flori îmi pare unul dintre cele mai frumoase. Plus că nu sunt chiar atât de greu de întreținut, iar cele la ghiveci pot rămâne amintiri plăcute vreme îndelungată de timp!

Idei de cadouri - flori

Cărți

Cadouri - carti

Cărțile sunt printre cele mai îndrăgite cadouri , dacă mă întrebi pe mine. Bine, poate nu sunt general valabile pentru orice fată, dar una ca mine, sigur nu le-ar spune nu. Fie că alegi să-mi faci cadou un roman polițist, un thriller palpitant, o carte de poezii sau proză romantică, orice ar fi le-aș primi cu drag. Îmi place să le citesc, să le răsfoiesc, să le admir coperțile și să le așez frumos în bibliotecă.

Iar dacă și tu cunoști  o fată, în casa căreia ai intrat deja și știi sigur că are o bibliotecă, pot băga mâna în foc că adoră să citească.  Și ar fi bine să-i faci cadou o carte bună, iar dacă vrei să o lași fără cuvinte, poți să-i scrii și o declarație frumoasă pe prima pagină. Așa, ori de câte ori va deschie cartea respectivă, fata își va aminti ca este de la tine și nu te va uita vreodată!

Poze cu noi doi

Pozele sunt cele mai frumoase dovezi ale amintirilor petrecute cu persoanele dragi. Cred că ar trebui să facem permanent poze cu cei apropiați, chiar și atunci când nu suntem aranjați sau nu avem chef. Pentru că dincolo de momentul propriu zis al fotografierii, rămâne acea imagine pe care o putem printa și păstra toată viața. Și daa, știu că trăim în era tehnologiei, unde putem face o poză în două secunde, iar în alte două o postăm în social media, dar pentru mine adevăratele amintiri sunt cele ce ies din imprimantă și pot fi înrămate.

Îmi place să am poze cu mine și cu toți ceilalți la care țin, să le îndosariez în albume foto fel de fel și să le păstrez toată viața.  De asta nu pot refuza o poză cu noi doi, fie ea înrămată sau nu. Dacă pe spate îmi scrii și câteva cuvinte, ca amintire sau faci o minunăție de cutie ca cea din exemplu, să fii convins că ai trei bile albe din parte mea!

Cadouri Bijuterii cu personalitate

Cadouri - bijuterii hand made

Nu te speria!!! Prin asta nu mă refer la bijuterii dintre cele mai scumpe, cu n diamante sau pietre prețioase. Ba dimpotrivă, prefer bijuteriile din argint, finuțe ori lucrate manual pe care le găsești de obicei la târgurile cu produse artizanale. Acelea mi se par unice, iar unele piese au o lucrătură aparte, ce bat orice lanț clasic de aur.  Nici bijuteriile vintage nu mi se par de lepădat, dar la aceasta categorie e posibil să te pun la cheltuiala.

Tot ce este vintage autentic are un preț mai piperat de obicei, dar chiar și așa cu greu ajung la prețuri exorbitante. Nu uita! O bijuterie atent aleasă poate spune o mie de cuvinte și chiar mai mult! Dacă ai și tu o persoană dragă, înnebunită după argintărie ori brățărele și lănțișoare cu pietre semiprețioase, mărgele din sticlă și nu numai, fă rost de bijuterii hand made. Va aprecia gestul și le va purta cu dragoste, gândindu-se la tine!

Acestra fiind spune, sper ca articolul de față să vă inspire în alegerea cadoului pentru persoana iubită, acum în prag de sărbătoare. Daa, știu! L-am scris într-o notă cât se poate de personală. Am vrut să fiu subiectivă, lundu-mă pe mine exemplu, deși sunt conștientă că nu toate fetele sunt ca mine. Totuși, cumva cred că ați înțeles că darurile sunt cu atât mai speciale cu cât vin de la cei dragi, iar prețul lor nu ar trebui să fie atât de important. Iubirea contează mai mult, iar dacă partenera voastră este cel puțin  la fel de nepretențioasă ca mine, sunt ferm convinsă că va aprecia mult aceste mici gesturi de iubire!

În încheiere vă întreb: Care este ultimul cadou făcut pratenere/partenerului?  Vouă ce vă place să primiți în dar?

l o v e <3

Oana

*surse foto: Pixabay și Pinterest

Mamă, ce de idei vă dă Oana, băieți! Aproape că nu vă doriți ca iubitele voastre să vadă articolul ei, nu? Mie mi-a plăcut și în ciuda faptului că și anul ăsta am scăpat de chinul cadoului de 14 februarie, cu siguranță sfaturile ei sunt de luat în seamă. Voi ce ziceți? Sunteți de acord cu ea? Care din cadourile menționate de ea vă tentează? Care nu vi se par o idee bună pentru 14 februarie? Hai jos în comentarii. Până atunci, vă pupă Costică!

Una-Alta Cu Costică

3 comentarii

Lasă un răspuns