Vine perioada aia în care toată lumea intră în febra cadourilor. E aici, după colț. O simți. La toate colțurile, în toate magazinele și pe toate site-urile, oamenii sunt în căutarea cadoului perfect. Pentru copii, pentru soți/soții, iubiți/iubite, amante, prieteni, dușmani, căței, purcei, pentru toată lumea. Nimeni nu iese din iarnă fără să primească măcar un cadouaș.
Dar în toată frenezia asta, cum știi care este cadoul potrivit pentru fiecare? Cum știi că ai făcut alegerea perfectă și că, în seara de Ajun reacțiile pe care le vei stârni vor fi doar pozitive, emoții și lacrimi de bucurie și nu expresii de genul: „Meeh, o portocală. Oare de ce aveam pretenții atât de ridicate de la prostul meu?„.
Când vine vorba de persoana iubită, e destul de simplu. Adică… nu e simplu, dar dacă ai ochii deschiși și mari ca ai lupului din poveste s-ar putea să primești „hinturi” clare despre ce își dorește. Dacă împărțiți același laptop, uită-te din când în când în browsing history (asta dacă nu-l ștergi tu după fiecare utilizare din motive lesne de înțeles). Dacă vezi pe-acolo un anume parfum, o anume paletă de farduri sau o rochie băgată deja în coșul de cumpărături, cam ai ghicit ce-ți dorește.
Mai e și varianta easy când îți spune direct că vrea parfumul X după care, forțată de etichetă completează cu: „Glumeam! Nu vreau să mi-l cumperi, doar te tachinam.”. Eu cam așa pățeam.
Daaar, ca să nu aveți discuții și scene de genul ăsta, puteți să apelați la un truc foarte mișto. Doamnele apreciază chestiile unice, speciale, care există numai pentru ele. De exemplu, un cadou personalizat. Nu vorbesc despre banala cană termică (sau nu) pe care stă imprimată poza ei deasupra unui mesaj: Jan+Jana 4Ever. Boys, Ăsta e clar un motiv de ceartă. Dacă decideți să mergeți pe varianta asta, trebuie să gândiți „Big” cum s-ar zice. Nu, frate! Nu lenjerie de pat personalizată. E un cadou lame! Ceva mai drăguț, mai stilat. Acum ceva ani pe când eram și eu în situația voastră, i-am făcut cadou un album foto. (Bine, nu era un album ci erau toate pozele noastre printate frumos. Mă gândeam la vremea aia că un asemenea dar transmite o anumită emoție, o anumită stare de bine. Mi se părea extraordinar să putem vedea împreună peste ani acele amintiri. Și chiar a fost. Bine, acum probabil le-a ars, sau le-a tăiat bucăți mici și le-a aruncat de la geam într-una din zilele în care se lăuda peste tot cât de bine se simte ea că a scăpat de mine.
*Acum nu trebuie să luați de exemplu pățania mea. Voi aveți toate șansele să ajungeți să vă bucurați de amintiri împreună cu alesele voastre, guys!
Totuși, treburile au evoluat puțin și cadourile personalizate s-au diversificat acum, mai mult ca oricând. De exemplu, pentru frumoasa vârstă de… (mă interesez și vă spun mai târziu că habar n-am) a nepoatei mele m-am gândit să-i fac un astfel de cadou. Așa că i-am comandat o carte personalizată în care am adunat câteva din fotografiile ei, încă din copilărie. Partea mișto a fost că i-am putut băga acolo fotografii și culese de pe Facebook și din cele pe care le aveam prin calculator și câteva fotografii pe care le aveam fizic, pe hârtie. A ieșit ceva super fain și sper să-i placă. Apropo, am aflat. Nepoata mea face 16 ani. Știam eu de ce am ales să-i fac un asemenea cadou. Pentru mine vârsta de 16 ani marchează trecerea de la copilărie la maturitate. Practic, de la 16 ani răspunzi legal de acțiunile tale, nu? :))
Așa, și cum ziceam, o carte personalizată sau carte cu personalitate mai bine zis, este, iată, o altă idee bună pentru un cadou perfect atunci când nu ai idee ce să cumperi. Transmite un mesaj special și stârnește emoția aia în ochii primitorului sau primitoarei la care toți râvnim. Hai, că știu! Și eu am pățit-o și toată lumea! Abia așteptăm să vedem reacția atunci când îi înmânăm cadoul, să vedem dacă eforturile depuse au dat roade. Ne hrănim din emoțiile lor și ne bucurăm de bucuria lor mai tare decât o fac ei/ele uneori.
Și dacă nu v-am convins că un cadou personalizat „will do the job„, n-aveți decât să vă încercați norocul cu un muțunache de la ultima benzinărie pe care o găsiți deschisă în noaptea de Ajun. Dar să nu vă întrebați de ce a doua zi o să mâncați cu paiul și-o să vedeți în ceață. Eu v-am zis…
Articol pentru proba nr 24 din SuperBlog 2019, probă sponsorizată de
Carte cu personalitate
Pingback:Proba 24. Ce cadouri oferim celor dragi?