HotelRunner – Management hotelier la alt nivel
HotelRunner – Management hotelier la alt nivel

HotelRunner – Management hotelier la alt nivel

Parcă mai ieri intram pe site-uri de booking în căutare de cazare pentru vacanțe. Îmi aduc aminte cu drag fiecare gazdă pe care am ales-o pentru petrecerea concediului. Iar acum sunt din nou prezent pe aceleași site-uri de booking, dar de data asta de cealaltă parte a baricadei. Eu sunt cel căutat, cel care trebuie să încânte ochiul potențialului turist ca să-l aduc la mine. Doar că pe lângă site-urile de booking pe care m-am listat, am un alt mare ajutor: Platforma HotelRunner. O să vă povestesc pe scurt despre ce este și cum mă ajută în demersurile mele. Apropo: Eu sunt Costică și de un an jumate am o pensiune în Sinaia, orașul care m-a făcut să mă îndrăgostesc de munte.

HotelRunner website

Ce este HotelRunner și la ce ajută?

Platforma funcționează ca un sistem de management hotelier online foarte complex. Oferă un pachet de soluții extrem de facile de la un sistem de rezervări hoteluri/pensiuni performant și până la gestionarea operațiunilor zilnice sau gestionarea feedback-ului primit de la clienți.

Prin HotelRunner un hotelier are oportunitatea să-și crească exponențial gradul de ocupare. Avantajul este că platforma afișează toate camerele disponibile în timp real, de pe toate site-urile de booking pe care hotelierul activează. În acest fel nu există riscul ca un client să treacă mai departe cu căutările pentru că site-ul nu mai afișează camere disponibile. În cazul în care nu știați, site-urile de booking afișează un număr limitat de locuri. De obicei hotelierul preferă să împartă disponiblitatea camerelor între toate site-urile pe care este listat.

Acest sistem de management hoteluri/pensiuni oferă posiblitatea clientului (adică hotelierului) să creeze un site pentru proprietate, pe baza platformei. Site în care să fie integrate toate funcționalitățile. De la rezervări, la plată, prezentarea camerelor în foto sau recenzii. Și nu numai.

Lista cu beneficii continuă și o să menționez pe scurt doar câteva dintre ele:

  • îmbunătățire relației cu clienții;
  • generarea de raporturi și analize extrem de amănunțite;
  • automatizarea unor procese care oferă hotelierului posiblitatea să utilizeze în alte direcții timpul astfel salvat;
  • afișarea hotelului în Google Ads.

Ce m-a convins pe mine să încerc platforma HotelRunner?

Deși unii mai tineri decât mine m-ar contrazice, fac parte din categoria lor (a tinerilor). Și știu că tinerii sunt încântați atunci când își pot face alegerile în totalitate pe internet. Au fost trei aspecte care m-au făcut să dau o șansă HotelRunner:

  1. O listă mare de modalități de plată printre care se află inclusiv PayPal. Nu este extraordinar de utilizată în România, dar în tările vestice și mai ales în Statele Unite, PayPal este o metodă la fel de populară ca VISA. Bine, nu egal, dar tinerii o preferă de multe ori. Și am dorit mereu ca atunci când voi avea o afacere să ofer clienților posibilitatea de a alege orice metodă de plată găsesc convenabilă.
  2. Rezervarea de pe orice canal si posibilitatea pentru client de a vedea toate prețurile în același loc. Cel puțin pentru mine e foarte frustrant să caut un hotel sau o pensiune, să aleg, să rezerv și să verific de pe alt site de booking să constat cu uimire că puteam găsi același hotel, aceeași cameră, în aceeași perioadă, dar mai ieftin. Deci, da. Asta cu rezervarea și vizualizarea prețurilor de oriunde a fost un mare selling point.
  3. Astea două vin la pachet pentru mine: un calendar al nabii de deștept care poate fi folosit pentru rezervări, pentru setarea perioadelor, prețurilor și promoțiilor. Nu am văzut un instrument atât de complex precum calendarul din această platformă. Practic, îți poți programa totul pe-un an întreg și de fiecare dată când apare o rezervare nouă, s-o vezi tot acolo. Al doilea din cele două este implementarea sarcinilor de front desk în aceași aplicație. Iar ușurința cu care se folosește funcția este absolut incredibilă. Nu zic că e bine, dar ai putea pune un copil de 10 ani la Recepție și n-ar avea cum să greșească.

În concluzie:

Platforma HotelRunner este, cu adevărat, o soluție ingenioasă la dispoziția hotelierilor. Nu doar că le ușurează munca, dar îi și pune pe harta mondială a destinațiilor. Sunt peste 60.000 de unități de cazare de pe toată Planeta care fac deja parte din acest ecosistem și în mod categoric numărul va crește rapid. Așa că, trebuie profitat!

Povestea mea de mai sus este una fictivă. N-am ÎNCĂ pensiunea mea. Scopul articolului este de a participa la competiția de blogging creativ SUPERBLOG. Informațiile prezentate în articol însă, sunt reale și de ajutor. Așa că, nu strică să aruncați un ochi peste platformă. Sau poate sunteți fanii prezentărilor video, caz în care vă las mai jos un clip foarte util:

https://www.unaaltacucostica.ro/salut-eu-sunt-costica/

Lasă un răspuns