A fost de la început un angajat model. Nu avea deloc experiență când a intrat în firmă, dar din prima zi a arătat că este dispus să învețe și să se perfecționeze. Și nu s-a abătut deloc de la plan. În scurt timp a devenit omul în care îmi puteam pune toată baza. De asta, vă închipuiți că atunci când m-a anunțat că urmează să ne părăsească, am suferit o mare dezamăgire. Dar știu că va pleca la ceva mult mai bun decât aș fi putut să-i ofer eu, așa că nu puteam să-l fac să se răzgândească. Nu mi-a rămas decât să-i mulțumesc pentru toți anii în care s-a dedicat 100% firmei și să-i urez mult succes în noul capitol pe care îl va începe de luna viitoare.
Cu toate că simt o ușoară supărare pentru plecarea lui, sunt și mândru că a crescut sub ochii mei, a învățat să fie un om excepțional sub supravegherea mea și s-a dezvoltat armonios pe toate planurile. Nu m-a dezamăgit niciodată și pentru asta sunt mândru de el și îi sunt și recunoscător.Așa că m-am gândit la o modalitate de a-i mulțumi pentru toți anii ăștia în care a fost un angajat model în companie, pentru toate proiectele pe care le-a dus la final cu brio, pentru toate rezultatele extraordinare pe care le-am avut datorită ajutorului pe care el ni l-a dat.
Dar cum aș putea să-i mulțumesc? Ce aș putea să fac pentru el? O primă de încheierea contractului ar fi benefică pentru el acum, la începutul unei noi cariere, dar pare destul de impersonală. Ceva banal. Mă gândesc să-i pregătesc, pe lângă bonusul ăsta, o surpriză mai spectaculoasă. Ceva de care să-și amintească cu drag și peste ani. Și cred că am găsit surpriza perfectă, cadoul perfect pentru despărțire.
De fiecare dată când mergeam în teambuilding, el era cel care se oferea să se ocupe de grătare și orice era legat de mâncare. Îi place, îl pasionează. Datorită lui am mâncat cele mai bune grătare și am gustat niște feluri de mâncare cărora eu nu sunt în stare nici măcar să le pronunț numele. Se vede în ochii lui pasinea pentru gastronomie de fiecare dată când pune șorțul de bucătar și se apucă de treabă. El nu e ca noi, cu petrecerile și distracția fără limite. El experimentează viața prin papilele gustative și ăsta este un lucru extraordinar. Și de asta m-am gândit că un curs de masterclass cooking în care să creeze un meniu complet sub îndrumarea unui chef de excepție ar fi perfect. Mi-l și imaginez făcând ochii mari la „profesorul” lui și notându-și în carnețelul ăla jerpelit al lui toate trick-urile pe care i le-ar dezvălui. Când vine vorba de food&drinks, devine extrem de serios și studios. Nu ai cum să-i distragi atenția când se interesează de o rețetă nouă sau când creează. Și sunt convins că se va emoționa și mai tare când va afla că va putea să-i servească iubitei lui produsul finit. Știu cât de mult o iubește și vreau să-i includ în cadoul ăsta și posibilitatea de a o aduce ca invitat.
Așa e el, un îndrăgostit de arta culinară. Nu se dă în vânt, nu e genul care să alerge după experiențe cu adrenalină. Pentru el gradul maxim de periculozitate este atunci când gătește și face șmecheria aia când dă foc tigăii în care prăjește nu știu ce nebunii. Însă, o să încerc să forțez puțin nota și o să-i mai fac o mică surpriză. Știu că plănuia ca la sfârșitul anului să petreacă două săptămâni cu iubita lui în Spania, la rude. Așa că m-am interesat și am găsit pentru el un tur culinar în Barcelona. Nu durează decât o zi, mai exact vreo 10 ore, deci n-ar trebui să interfereze prea mult cu programul lui. Și sunt sigur că i-ar face plăcere să descopere bucătăria catalană într-un mod diferit, într-un cadru organizat, cu un ghid care să-i povestească despre obiceiurile locale și despre cum sunt obținute unele produse. Va avea ocazia să descopere brânzeturi, mezeluri, ulei de măsline și multe alte produse obținute cu sârg de producătorii locali. Și cum orice îndrăgostit de food este, de fapt, îndrăgostit de food&drinks, în cadrul turului va avea ocazia să vizitezeze și o cramă unde va avea patru degustări de vin și cava.
Știu că nu e mult, dar sunt convins că dintre toți el aprecia la maxima valoare experiențele pe care i le pregătesc. N-am văzut om mai pasionat de arta gătitului și nu pot să mă gândesc la un mod mai potrivit să-i mulțumesc și să-i arăt că îl apreciez pentru toată munca pe care a depus-o la noi în firmă. Mi-aș dori să-i pot oferi mai mult, mi-aș dori să rămână la noi, dar sunt conștient că e imposibil. Decizia e luată și trebuie să recunosc, noul job îi va oferi mult mai multe oportunități decât i-am fi putut noi oferi. Mă gândeam să caut pentru el și pentru iubita lui și ceva experiențe cu romantism, dar cum nu o cunosc prea bine pe domnișoară, o să-l las pe el să se ocupe de aspectul ăsta. Sunt convins că bonusul pe care i-l oferim îi va permite să fie extrem de creativ și să o surprindă în mod plăcut. Mai ales că știu din surse sigure că are de gând să-i pună marea întrebare în curând…
Articol pentru proba nr 16 din SuperBlog 2019, probă sponsorizată de
Experimentează.ro
Pingback:Proba 16. Experiențele trăite la maximum, amintiri pentru o viață!