Prepelix revine!
Prepelix revine!

Prepelix revine!

 Edit martie 2019: La momentul citirii acestui articol, jocul Prepelix este retras de pe platforma Magazin Play și nu mai poate fi jucat decât de către cei care au deja instalată aplicația pe telefonul mobil. Statisticile, însă, nu sunt disponibile. Clasamente, performanțe, nu mai pot fi accesate. Jocul s-a deconectat de la server și nu mai are nimic cu online-ul

Blogger fiind, chiar și unul amator, îmi petrec destul de mult timp în fața calculatorului, a tabletei și chiar a telefonului mobil scriind. Articole, idei de articole, ciorne, mici informații despre subiectele pe care urmează să le abordez. Nu de puține ori am sărit din pat la 2-3 noaptea și-am alergat spre primul dispozitiv electronic pe care-l întâlneam ca să pun repede pe „hârtie” o idee care tocmai mi-a venit în cap. Bine, asta după ce luam la țintă toate colțurile de pat, de dulap sau de birou, cu degetul mic de la picior, orbecăind prin întuneric.

     Sunt însă și momente în care simt că am nevoie să mă detașez de scris, să nu mai compun fraze frumoase, să nu mai cutreier vastul internet după informații despre aia sau despre cealaltă. Pun pariu că toți bloggerii trec prin momentele astea. Unii ies la o bere, alții își reîncarcă bateriile la o înghețată sau la un film ori pur și simplu își mută fundul de la birou și-l odihnesc într-un somn adânc de câteva ore. Bine, eu le-am făcut și încă le fac pe toate cele menționate, dar când vreau să mă detașez complet de treabă, am găsit metoda perfectă prin care să-mi iau mintea de la articole și deadline-uri.

     Mai țineți minte jocul Prepelix pe care-l jucam frenetic în copilărie pe vechile calculatoare? Eu da. Îmi aduc și acum aminte cum, la cursurile de informatică fiind, de câte ori pleca profesoara din laborator porneam cu toții jocul și făceam adevărate întreceri să vedem cine obținea cel mai bun punctaj. Țin minte că profesoara nu tolera deloc jocurile pe calculator, dar mă întreb de ce le lăsa instalate dacă nu voia să ne vadă jucându-ne…. Poate pentru că în pauzele dintre ore rupea și ea stilul la omorât prepelițe…

Ei bine, Prepelix s-a întors de curând în atenția noastră cu un nume nou, grafică nouă, mai amuzant și mai atractiv decât era. Și pentru mine a devenit metoda perfectă de a uita pentru moment că n-am nicio idee de articol iar deadline-ul este peste 12 ore. În concluzie, de câte ori mă blochez sau pur și simplu simt nevoia să iau o pauză, joc Prepelix Pano. Dezvoltatorii au venit cu ideea genială de a lansa jocul sub formă de aplicație pentru mobil, așa că pot pleca liniștit din fața calculatorului și mă pot distra pentru câteva minute bune într-un loc în care mă simt mai bine. De exemplu, pe timp de vară îmi place la nebunie să-mi petrec pauzele în șezlongul de sub nucul cel bătrân din curte. E liniște, e aer curat, umbră și acum e Prepelix! Este, dacă-mi permiteți, un JOC MOBIL pentru mobil.. Îl iei cu tine oriunde și nu-ți mai trebuie nimic.

 

     Când joc Prepelix Pano îmi vin cele mai bune idei:

          Dar nu doar relaxare obții dintr-un asemenea joc. De exemplu, într-una din zile când ținteam prepelițele zburătoare, m-am tot chinuit să vânez seiful ăla care pică din cer. Tot pândindu-l joc după joc mi-a venit o idee genială pentru un articol pe care-l aveam atunci în lucru. În altă zi, după două ore de stors creierii la un alt articol, mi-a venit inspirația în timp ce împușcam de zor prepelițoiul care-mi tot întindea o foaie desenată. Cu alte cuvinte, nu e doar o modalitate de-a pierde timpul, de a te destinde. Cel puțin pentru mine Prepelix este un izvor de idei, o muză dacă l-aș putea numi așa. Dacă ar fi după mine, nu l-aș fi introdus doar la categoria „JOC COPII„. În locul dezvoltatorilor aș fi  înființat pentru Prepelix o nouă categorie numită: „joc muză„.

prepelix_pano2

        E-adevărat, unii spun că jocul este pentru copii. Dar nu cumva noi am fost cei care-au avut onoarea să-l încerce când a apărut pentru prima dată? Nu noi suntem cei care se bucurau împușcând prepelițe pe vremea când jocurile pe calculator abia apăreau pe la noi? Noi eram copiii pentru care s-a făcut acel joc, atunci? În concluzie putem spune că și acum, după atâția ani, jocul este pentru copiii din noi. Cine mai ține minte când veneau părinții în camere și ne spuneau să mai lăsăm calculatorul și jocurile și să mai facem și altceva? De câte ori v-ați uitat serioși la ei și le-ați spus că nu e doar un joc, că vă dezvoltă atenția și dexteritatea și că e ca un sport? Eu unul știu că așa le ziceam doar ca să mă lase să mă mai joc măcar zece minute. Bine, nu că ar fi crezut vreo iotă din bazaconiile mele, dar merita încercat. Și cel mai important este că noi chiar credeam lucrurile alea.

        Înapoi la zilele noastre, Prepelix este o modalitate de a scăpa de stresul zilnic, de probleme și de griji. Cât timp te concentrezi acolo să împuști cât mai multe înaripate timpul trece mai blând. Nu este un joc plictisitor, nu durează mai mult de 90 de secunde, timp perfect pentru a-ți menține concentrarea la cote maxime. În versiunea actuală a jocului vei descoperi pe lângă împușcatul prepelițelor multe alte surprize. De exemplu, ai ascunse 13 surprize dintre care 2 îți oferă accesul spre o armă secretă care să te-ajute să te descurci mai bine în invazia zburătoarelor. Și, bineînțeles, bucuria de a te regăsi în topul celor mai buni vânători face parte din farmecul jocului. Prin natura lor oamenii sunt competitivi și ar face orice să ajungă să fie primii… la orice!

        Iată de ce eu am ales Prepelix în lupta mea cu articolele care-mi dau bătaie de cap. De câte ori sunt în impas sau pur și simplu sunt prea obosit, îmi reîncarc bateriile și mă umplu de idei noi doborând una după alta prepelițe răutăcioase. Cred că singurul regret este acela că nu pot face o friptură bună din „vânatul” meu. :))

 

Articol scris pentru proba nr 13 din Spring Super Blog 2018, probă sponsorizată de Phenomedia IRIS 4D și Prepelix

Lasă un răspuns