Matthew Perry: Friends, iubiri și marele lucru teribil – cartea
Matthew Perry: Friends, iubiri și marele lucru teribil – cartea

Matthew Perry: Friends, iubiri și marele lucru teribil – cartea

Pentru cei care au urmărit cel puțin o dată serialul F.R.I.E.N.D.S. este foarte clar cine este Matthew Perry. Nu cred că există cineva care să fi văzut serialul sitcom fenomen fără să-l știe pe Chandler, glumețul grupului. Acel personaj care ne-a făcut pe toți să râdem încă de la episodul pilot prin replicile lui glumețe și prin sarcasmul lui. Vă dați seama de bucuria pe care am avut-o când am auzit de apariția cărții Matthew Perry: Friends, iubiri și marele lucru teribil, nu?

Matthew Perry: Friends, iubiri și marele lucru teribil. Cartea
Matthew Perry (Chandler din Friends)

Prima dată când am auzit că Matthew Perry a scris o carte m-am gândit că în mod sigur a scris despre experiența din timpul filmărilor serialului fenomen F.R.I.E.N.D.S. Pe urmă am început să caut recenzii în limba engleză despre carte. Așa am descoperit că e mai mult decât povestea F.R.I.E.N.D.S. Am descoperit că în interiorul cărții se află tot chinul actorului. Cartea conține toate grozăviile prin care a trecut încă din copilărie până în zilele noastre.

Cartea lui Matt nu e așa cum ne-am fi așteptat cu toții. Nu tratează povestea fericită a actorului care a ajuns celebru datorită sitcom-ului F.R.I.E.N.D.S. Deși povestește destul de mult despre acea perioadă din viața lui, în centrul atenției se află povestea unui alcoolic. A unui dependent de droguri, tutun și pastile și lupta lui continuă cu aceste probleme.

Ce veți citi în cartea lui Matthew Perry: Friends, iubiri și marele lucru teribil?

Povestea din cartea lui Matthew Perry: Friends, iubiri și marele lucru teribil începe chiar din copilărie când s-a simțit pentru prima dată abandonat. Și se termină cam în zilele noastre la doar câteva zile după o nouă operație la care a fost supus.

În această carte veți citi despre fuga micului Matt după faimă, după iubire și după validarea părintească. Veți citi despre cum a ajuns un copilaș care se simțea abandonat să abandoneze la maturitate toate femeile din viața lui doar de frică să nu fie ele cele care-l abandonau. Veți citi despre chinul prin care a trecut în lupta lui cu dependența. Veți citi despre cum a făcut tot posibilul ca problemele lui să nu afecteze fenomenul F.R.I.E.N.D.S. Dar și despre cum prietenii și familia au depus eforturi susținute să-l ajute să scape de toate problemele

Veți citi despre cele 65 de internări la dezintoxicare și despre zecile de momente în care a pierdut lupta cu voința proprie. Veți citi despre cum a fost la mai puțin de un pas să moară. Veți citi despre acel moment în care inima i-a stat vreme de 5 minute și medicii s-au încăpățânat să-l aducă printre noi pentru că nu-și doreau ca „Chandler Bing să moară pe masa lor” .

În cartea lui, Matthew Perry ne dezvăluie cele mai mari frici ale lui: „Îmi venea să mor, dacă (publicul din studio) nu râdea, iar asta evident că nu-mi făcea bine. Când spuneam câte-o replică, iar spectatorii nu râdeau, mă apucau niște transpirații reci și imediat parcă intram în convulsii. Cedam nervos dacă nu auzeam râsetele pe care le așteptam Prin asta am trecut eu în fiecare seară” – (citat din carte- context: vorbește despre interacțiunea cu publicul în timpul filmărilor F.R.I.E.N.D.S.)

Ce e de învățat din cartea lui Matt?

Matthew Perry: Friends, iubiri și marele lucru teribil - Cartea
Cartea lui Matthew Perry

În primul rând trebuie să înțelegem că această carte nu se adresează doar fanilor F.R.I.E.N.D.S. Cartea lui Matt este perfectă pentru toți cei care se luptă cu dependența. Din ea au de învățat toți care au probleme cu droguri, alcool sau medicamente. Eșecurile lui Matt, cele 65 de reinternări la dezintoxicare sunt exemple pentru toți. Exemple că indiferent de câte ori eșuezi, trebuie s-o iei de la capăt până reușești. Persoanele care trec prin aceleași experiențe împărtășite de Matt pot învăța. Pot înțelege din carte că e OK să ceri ajutorul atunci când simți că ai probleme. Dependența nu este o boală cu care trebuie să lupți singur. Este o boală în care ai nevoie să ții lângă tine pe cei dragi și să le ceri ajutorul.

Din cartea lui Matthew Perry: Friends, iubiri și marele lucru teribil trebuie să învățăm că deciziile pe care le luăm ca adulți pot afecta pe termen lung dezvoltarea copiilor. Că trebuie să fim atenți la modul în care ei reacționează la schimbări. Că trebuie să ne asigurăm că ei vor înțelege și vor asimila corect orice se întâmplă în jurul lor.

Cel mai important, este o carte din care învățăm că oricât de jos am ajunge, putem găsi puterea să ne ridicăm. De mai multe ori. Trebuie doar să știm că e OK să cerem ajutor. Și mai trebuie să învățăm că vindecarea începe cu sinceritatea. În momentul când acceptăm să fim sinceri cu noi și cu cei din jur în legătură cu boala, începe vindecarea.

De unde cumpărați?

Cartea se găsește de cumpărat aici (nu este parteneriat plătit). Eu personal am găsit-o în Carrefour la raionul de cărți. Vă recomand cu căldură să o citiți. După cum v-am spus, nu este doar pentru fanii Matthew Perry sau F.RI.E.N.D.S. E bine să vă amintiți de ea dacă auziți de prieteni care se luptă cu dependența. Și să le-o recomandați și lor. Ar putea ajuta.

Vă aștept cu comentarii și impresii despre carte dacă ați citit-o sau dacă vă doriți să o citiți. Sper că v-am făcut curioși cât de cât. Vă pupă Costică!

https://www.unaaltacucostica.ro/salut-eu-sunt-costica/

Lasă un răspuns