Culoarea creativității – joacă scumpă
Culoarea creativității – joacă scumpă

Culoarea creativității – joacă scumpă

Când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă. Așa spune un vechi proverb. Bine, în cazul meu pisica este logodnica mea iar șoarecii e doar un șobolan băgăcios, adică eu. Să vă povestesc cu mi-am băgat nasul în kitul de frumusețe al logodnicei mele și n-am pățit nimic! Ba chiar i-am stârnit hohote de râs. Pentru început, ar trebui să știți că iubita mea își schimbă culoarea din păr mai des decât schimb eu… foarte des! Uneori de pe-o zi pe alta.

Ziua și culoarea

Cum ziceam, iubita mea schimbă culoarea părului uneori de pe-o zi pe alta. Cum face asta? Are niște produse pentru colorarea temporară a părului. Intră în baie roșcată și după o oră și jumătate iese albastră. Ar trebui să știți că avem două băi în apartament și fiecare e cu intimitatea lui. Eu nu intru în baia ei să vad ce-i acolo, ea intră la mine și-mi fură hârtia igienică, aparatul de ras sau bețisoarele de urechi când le-a terminat pe ale ei. Echilibrul perfect.

Așa, ziceam: intră roșcată, iese albastră. A doua zi e blondă, sau albă sau trei culori (nu alea de le cunosc pe lume). În funcție de stare sau de muza creativității. Limita e cerul. Și cu tuburile alea de spray colorant pentru păr nici cerul nu o oprește pentru că aparent, există un spray care imită culoarea cerului.

culoarea cerului MyCosmetics

Incursiune în lumea și culoarea ei

Nu sunt genul care-și bagă coada în treburile iubitei. Am învățat pe calea grea să n-o (mai) fac. Dar ieri, căutând o forfecuță prin casă am zis să încerc și la ea în trusă. Trusă care se află în baia ei. Baia aia în care eu n-am voie. Ok, intru în baie și pe-un raft găsesc șapte tuburi cu spray de culori diferite. Ca cei șapte pitici. Doar că Albă-ca-zăpada lipsea din peisaj.

În sfârșit am descoperit misterul ziua și culoarea. Și misterul coletelor lunare pe care i le aduce curierul de la MyCosmetics. Puțin îngrijorat de faptul că atâta colorare zilnică ar putea să-i deterioreze frumosul păr m-am așezat (ca oricine) pe vasul de toaletă și am început să citesc tuburile (doar să citesc – nu-mi permit să fac mai mult în baia ei pentru că vreau să trăiesc). Nu mi-a luat mult să înțeleg că frica era neîntemeiată. Culorile nu conțin pigmenți permanenți, oxidanți sau decoloranți. Deci zero amoniac, zero stres pentru păr.

Defect profesional: Testez tot!

Văzând că nu-s motive de îngrijorare, că orice colorare ține până la primul contact cu apa și șamponul, mi-am făcut și eu curaj să încerc jucariile pe…”podoaba” mea capilară. Bine, la mine e și defect profesional, ca orice-mi intră în mână, testez. În mintea mea ce era: în sketch-urile mele joc mai multe personaje. (a, în caz că nu știați, am un canal de Tiktok unde postez sketch-uri amuzante cu mai multe personaje) Vopsindu-mi părul (sau ce-a mai rămas din el) aș putea diferenția personajele mai ușor. N-ar mai trebui să mă limitez doar la schimbarea tricourilor.

Zis și făcut, pun mâna pe primul spray, un roșu nu-știu-cum-îi-zice, citesc instrucțiunile și încep să-l aplic pe ce-a mai rămas din părul meu de la o distanță de 25 de cm (că așa scrie la instrucțiune). Mă și vedeam într-un sketch făcând o clientă nemulțumită de robotul de bucătărie. Poza, bineînțeles, după care am trecut la următorul colorant de păr. Bine, nu trebuie să spun că înainte de a aplica albastrul ăla „ca cerul” am băgat capul sub duș și am frecat frenetic (pentru că este totuși, un produs care-ți dă păr colorat pentru o zi, nu pentru o oră. Cu albastrul ăla în cap mă vedeam un student rebel supărat că i s-a stricat iPod-ul. Și uite-așa, într-o zi întreagă de stat acasă am testat 5 din cele 7 tuburi de spray colorant de păr ale iubitei lui.

*filtre folosite în fotografii pentru a sugera culorile

**foto arhivă personală

Hoțul prins, inlocuiește ce-a folosit

Doar 5 din 7 pentru că s-a făcut ora și a ajuns acasă. Și nu vreți să știți ce criză de râs a făcut când a intrat in casă și m-a găsit: un chelios simpatic, vopsit în galben. Practic, un ou de Paște cu puțin păr pe lateral.

Însă râsul s-a transformat brusc într-o grimasă când a realizat că m-am jucat cu spray-urile ei. Așa că a făcut ce a știut ea mai bine. Mi-a deschis în liniște laptopul, a intrat pe MyCosmetics și și-a comandat înlocuitori pentru ce am folosit eu. Dublă cantitate, ca să-mi treacă de joacă. Și când a fost mulțumită de comandă, a plătit bineînțeles, cu cardul meu care era salvat deja în procesatorul de plăți. Ei poftim, ce joacă scumpă! Mai fă-ți chelia curcubeu, Costică!

Articol pentru proba nr 2 din Superblog, probă sponsorizată de:

MyCosmetics.ro

https://www.unaaltacucostica.ro/salut-eu-sunt-costica/

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *