M3gan: Un thriller interesant în cinema
M3gan: Un thriller interesant în cinema

M3gan: Un thriller interesant în cinema

Printre colegii de la muncă, a planat în ultima vreme așa, o dorință de a merge cu toții împreună să vedem un film „de groază„, un thriller. Am avut câteva tentative, însă nu am reușit să ne organizăm. Până la M3gan. Trailerul filmului l-am văzut tot la o proiecție în cinema. Știți voi, reclamele alea de dinaintea filmului la care nu se uită nimeni. Părea promițător, știam că ne doream de mult să mergem să vedem un film de genul ăsta, așa că într-un final ne-am decis și-am mers să-l vedem.

Dacă vă amintiți, săptămâna trecută, după ce am fost să văd Taximetriști vă povesteam că la începutul proiecției cei de la Cinema au greșit filmul și au dat play unui alt material. Nu mică mi-a fost mirarea să recunosc secvențele de la începutul filmului M3gan ca fiind cele care au apărut din greșeală în locul Taximetriștilor. Deci, putem spune că am văzut o parte din film de pe 17 ianuarie, nu?

Câteva cuvinte despre M3gan:

M3gan: Uhriller interesant în cinema

Film american „de groază SF” din 2022, M3gan portretizează povestea unei jucării animatronice care ar trebui să fie cea mai bună prietenă a copiilor. Gemma, care lucrează pentru o companie de jucării are un „proiect” pe margine: M3gan. În urma unui accident auto soldat cu moarea surorii și a cumnatului ei, Gemma ajunge să fie tutorele legal al nepoatei ei, Cady. Pentru că este foarte ocupată cu proiectele de la muncă, Gemma i-o oferă pe M3gan lui Cady pentru a avea companie. Fetița se împrietenește imediat cu jucăria, dar din păcate lucrurile iau o turnură neașteptată. Jucăria care are inteligență artificială, înțelege greșit anumite sarcini și, din dorința de a o proteja pe Cady, devine rea.

Filmul urmează firul clasic al poveștii horror. La început totul e bine, roz, frumos. Lucrurile se precipită în momentul când apare prima urmă de violență asupra lui Cady. Jucăria intervine, având instrucțiuni clare de a nu lăsa pe nimeni să-i rănească fizic sau emoțional „prietena”. De aici până la păpușă-psihopată e doar un pas. Iar totul decurge într-un mod cât mai natural posibil.

Filmul este genul de proiecție pe care să o urmărești cu prietenii. Nu este atât de „fioros” încât să te facă să întorci capul la unele scene. Dar nici nu îți dă mult timp în care să te plictisești, să cauți să-ți umpli timpul cu alte activități. Deși, cât am urmărit proiecția, am văzut 2-3 persoane care au stat tot timpul cu ochii în telefoane.

*sursă poster: universalpictures.com

Cum mi s-a părut mie proiecția?

Având îm vedere că mă dau în vânt după astfel de ecranizări, eu am găsit destul de satisfăcător filmul. A avut toate elementele de care eu am nevoie pentru a considera un film bun. Deși aș putea spune că a durat puțin cam mult până când a început acțiunea propriu-zisă. A fost foarte multă poveste până când s-a așezat elementul „horror„. Iar acest „preludiu” prelungit a scurtat, bineînțeles cea mai interesantă parte dintr-un film thriller. A fost, practic, mai multă poveste decât acțiune horror.

Ideea de a da un atribut rău, diabolic inteligenței artificiale nu este deloc nouă. S-a mai întâlnit destul de des în thrillere, dar M3gan a transpus-o în poveste într-un mod destul de fresh. Sunt convins că după acest film sunt câteva persoane care se vor gândi de două ori când vor alege să-și instaleze acasă un asistent vocal.

Filmul rulează în cinematografe din 6 ianuarie, deci mai aveți timp să mergeți să-l vedeți. În cazul în care nu v-am convins încă să-i dați o șansă, vă las cu unul din trailerurile oficiale M3gan:

Aștept să mergeți să-l vedeți și să-mi lăsați în comentarii părerile voastre. Bine, le puteți lăsa și fără să vedeți filmul, dar ar fi mișto să avem cum să-l comentăm împreună.

Una-Alta Cu Costică

Lasă un răspuns