TaximeTRIȘTI. Un film despre relații
TaximeTRIȘTI. Un film despre relații

TaximeTRIȘTI. Un film despre relații

E o perioadă în care filmele românești ies în cinematografe pe bandă rulantă. A fost Teambuilding, Romina VTM și acum a venit timpul filmului Taximetriști să iasă la lumină. Și ca toate filmele românești care au ieșit la rampă, logic că și TaximeTRIȘTII au parte de controversele lor.

Filmul intră oficial în cinema pe 20.01.2023. (sau a intrat, dacă nimerești pe articol mai târziu). Dar eu am fost să-l văd puțin mai devreme ca să am cum să dau 2-3 dume pe-aici despre el.

La Taximetriști înainte de începerea proiecției

Câteva date despre Taximetriști

Filmul este în regia lui Bogdan Theodor Olteanu. Protagoniști principali sunt Rolando Matsangos și Alexandru Ion în rolul a doi taximetriști din București care lucrează ” tura de noapte”. Ecranizarea prezintă o fărâmă din viața de noapte a Bucureștiului și „peripețiile” prin care trec cei doi prieteni taximetriști.

Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu si Adrian Nicolae care are și el o mică apariție în poveste. Două, dacă luăm în calcul incidentul de la sfârșit.

Veți vedea în film, în apariții extrem de scurte și actori precum Andi Vasluianu, Monica Bârlădeanu și Micutzu’ – Cosmin Nedelcu (care o să cam șocheze prin modul în care-și abordează personajul – deși a mai fost văzut jucând în acest stil). Toți trei în roluri de clienți ai celor doi taximetriști.

Un lucru pe care nu-l știam despre film până de curând este faptul că Taximetriști este o ecranizare a unei piese de teatru cu același nume din repertoriul unui teatru bucureștean.

*sursă poster: Taximetriști.film

Cum a fost la film?

Semnele de distracție au venit din primele secunde ale proiecției când cei de la cinematograf au încurcat filmele. În locul Taximetriștilor au dat play unui alt film ce părea a fi un thriller (Cel puțin după început asta impresie mi-a lăsat) – Da chiar, m-au făcut destul de curios cu filmul ăla. O să-l caut și cine știe… În fine, nu știu dacă a fost o „manevră” sau o întâmplare nefericită. Dar cert este că lumea din sală a gustat situația și s-au amuzat copios.

Despre film n-o să vă povestesc prea multe ca să nu vă stric plăcerea de a-l viziona. Însă o să vă spun doar atât: Este un film cu taximetriști, despre relații. Cei doi protagoniști, în timpul unei ture de noapte trec prin diverse situații care mai de care mai comice prin care încet-încet li se dezvăluie adevăratele probleme pe care le au. Liviu, o relație distrusă tocmai de dedicarea cu care merge la muncă în fiecare zi. Lică, este Don Juan-ul de fațadă care încă nu a trecut peste plecarea iubitei lui și care muncește având ca singur scop să-și ducă mama în excursie la Vatican.

Până la finalul filmului cei doi trec prin diverse situații care le afectează și mai mult relațiile sau percepția despre relații. Un singur lucru o să vă mai spun, totuși: nu vă duceți copiii să vadă filmul. Trailerul o să vă dea o idee despre motivul sfatului meu.

De final

În concluzie, filmul Taximetriști se anunță a fi un nou succes în materie de cifre în cinema. Cum a fost văzut de critici, cum va fi văzut de public, nu pot să mă pronunț. Dar cred cu tărie că din punct de vedere financiar va fi un succes pentru realizatori. Vă recomand cu căldură să-l vedeți. Este un film ușurel, de week-end pe care să-l vedeți împreună cu prietenii. Sunt absolut sigur că veți găsi ceva amuzant în el.

Voi ați fost la film? L-ați văzut? V-a plăcut? Ce aveți să-mi ziceți despre el?

Lasă un răspuns