Tuns pe jumătate… Clienții mei Ep 6
Tuns pe jumătate… Clienții mei Ep 6

Tuns pe jumătate… Clienții mei Ep 6

În cei aproape doisprezece ani de când lucrez în retail mi-au trecut prin mâini zeci de mii de clienți, fiecare cu povești care mai de care. Ăsta este și motivul pentru care sunt acum aici, povestindu-vă întâlnirile mele cu unii clienți. Multe dintre ele sunt amuzante, din multe se pot trage învățăminte importante iar unele pot stârni adevărate polemici. Cum ar fi un client care apare în fața ta pe jumătate tuns.

Povestea pe care urmează să o vedeți și mai târziu să o citiți, face parte din categoria celor amuzante. Bine, amuzantă pentru oricine mai puțin pentru persoana care a fost nevoită să treacă prin situația respectivă:

Povestea într-un minut…

Clientul tuns pe jumătate… pe lung

Era o zi foarte călduroasă de vară. Peste 30 de grade la umbră. O să vedeți mai târziu de ce este relevantă mențiunea asta. Era o zi ca toate celelalte. Clienți mulți, care mai de care. Până la un moment dat când în fața noastră s-a prezentat un client ce părea destul de supărat. Deși era vară și peste 30 de grade la umbră, clientul nostru purta pe cap o mare căciulă.

Tuns acoperit de caciula

În mână avea o mașină de tuns. Zicea că vrea s-o returneze sau să-i fie înlocuită pentru că era defectă. Ce trebuie să știți este că, de cele mai multe ori, reclamațiile pentru mașinile de tuns sau alte aparate de tuns/ras părul se datorează utilizării necorespunzătoare. Să luăm exemplu mașina de tuns din poveste. Pentru o experiență perfectă în timpul tunsului, părul trebuie spălat bine înainte de a-l tunde. Mașina de tuns trebuie să fie curățată în caz că a mai fost utilizată anterior.Trebuie să nu aibă resturi de păr care să blocheze angrenajele și, cel mai important, trebuie să fie unsă. De cele mai multe ori, dacă cele trei condiții de mai sus sunt respectate, clientul are parte de un tuns de calitate.

Omul era aproape tuns.

De cele mai multe ori foarte mulți dintre clienți nu respectă acești pași descriși mai sus. Și de aici surpriză… experiențe neplăcute. Și bineînțeles că eram foarte convins că și de data aceasta era vorba despre aceeași problemă. Însă clientul mi-a înlăturat orice dubiu în momentul în care și a dat jos fesul jos. Pe jumătate de cap avea păr iar pe cealaltă jumătate de cap era o tentativă de tunsoare. Spun tentativă deoarece pur și simplu pe toată jumătatea de cap erau pe ici-colo smocuri de păr. Era ca și cum cineva ar fi încercat să tundă „pe aici am fost pe aici n-am fost” sau… ca și cum i-ar fi făcut o tunsoare cu lingura.

Dovada irefutabila

Bineînțeles imaginea din fața mea m-a convins că mașina de tuns nu funcționa conform specificațiilor declarate de producător. Așa că după ce i-am oferit scuzele noastre l-am întrebat pe om dacă nu dorește să îi schimbăm mașina de tuns. Însă a preferat să-și ia banii înapoi și să meargă la un salon unde să se ocupe de capul lui un profesionist.

Bineînțeles că i-am respectat dorința și i-am dat banii înapoi. Iar el cu tot cu fesul de pe cap a plecat la cel mai apropiat salon. Nu vreau să îmi imaginez cam ce reacție au avut cei de acolo când au văzut în ce hal îi arăta capul.

Ăsta a fost unul din puținele cazuri când într-adevăr mașina de tuns era defectă. Însă, ce trebuie să știți voi este că de cele mai multe ori defecțiunea de fapt nu este la aparat ci la utilizator. Concret, este exact cum am spus mai sus. Dacă părul nu este spălat înainte de tuns sunt foarte mari șanse ca mașina să ciupească în timpul tunsului sau să nu taie deloc. De asemenea, dacă mașina nu este unsă periodic, rezultatul va fi unul neplăcut și bineînțeles dacă nu se curăță mașina după fiecare utilizare data viitoare când se va încerca un tuns, mașina pur și simplu se va îneca în firele de păr rămase în angrenaje.

Sunt curios voi cum ați fi reacționat dacă ați fi fost puși într-o asemenea situație, cum v-ați fi așteptat ca magazinul să răspundă solicitării voastre atunci când v-ați fi prezentat în fața lor cu o asemenea problemă? Ați avut și voi experiențe similare, ați trecut prin așa ceva? Vă aștept cu răspunsuri în comentarii. Și bineînțeles vă aștept și pe pagina de Tiktok unde vă așteaptă glume proaspete. Vă pupă Costică!

Un comentariu

  1. Pingback:Întrebări (10) la care să renunți la cumpărături. Una-Alta Cu Costică

Lasă un răspuns