Deja foarte mulți dintre voi știți că anul acesta în perioada 12-16 iunie la Iași se va desfășura Festivalul Serile Filmului Românesc. Vor fi cinci zile de cinematografie românească dedicate, de această dată, marelui Florin Piersic.
Ce nu știți este că un Festival de o asemenea anvergură nu poate fi realizat fără sprijinul voluntarilor. Așa că și anul acesta organizatorii așteaptă tinerii pasionați de filme românești și nu numai să se alăture echipei SFR. În perioada 21 martie- 21 aprilie aveți liber la înscrieri pentru a participa ca voluntari la Serile Filmului Românesc.
Ce trebuie să faci ca să fii Voluntar SFR?
Tot ce trebuie să faceți este să accesați acest link unde veți oferi câteva informații organizatorilor.
Se pot înscrie ca voluntari persoanele care locuiesc în Iași ori în apropierea orașului și cele care pot garanta că în perioada Festivalului, dar și cu două săptămâni înainte de acesta pot fi la dispoziția organizatorilor pentru pregătiri. Se vor organiza multe întâlniri de lucru și trebuie să participați la toate.
Ce beneficii poți avea ca Voluntar SFR?
Nicio muncă nu scapă nerăsplătită. De aceea, organizatorii festivalului promit tuturor voluntarilor o serie de beneficii de care să se bucure cum ar fi:
* certificat de voluntariat;
* tricou, ecuson, materiale promoționale pentru voluntari (surpriză!);
* relații cu oameni extraordinari, prieteni și amici interesați de filmul românesc;
* șansa de a dialoga cu actorul sau regizorul tău preferat;
* posibilitatea de a intra în echipa Asociației Studenților Jurnaliști, iar la următoarea ediție –șansa de a fi în echipa SFR;
* intrare liberă la toate proiecțiile de la festival.
Mai mult decât atât, ai posibilitatea să creezi noi legături, să-ti faci noi prietenii pe durata acestul festival, prietenii care să dureze mult timp după.
Dacă nu te-ai convins, citește mai jos câteva gânduri ale foștilor voluntari despre SFR și despre voluntariatul la SFR:
Amalia Andreea Manea: “Am fost voluntar la ultimele două ediții SFR și pot spune cu mâna pe inimă că m-am simțit pentru prima dată inclusă într-o familie mare, frumoasă și primitoare. Am reușit să mă dezvolt extrem de mult pe plan personal și am luat contact cu mulți oameni frumoși, care mi-au creionat și îmbunătățit principiile și ideile. Am fost, la ambele ediții, voluntar în departamentul de logistică, în care m-am integrat frumos și rapid.”
Mihaela Fedoseev: “Timp de doi ani am făcut parte din echipa invitați și chiar dacă munca se termina puțin peste miezul nopții și începea puțin înainte de răsărit, am făcut totul din plăcere, de altfel, cheia succesului. De la întâlnirea la aeroport, am fost cea care a avut grijă ca invitații să ajungă la proiecții, la masă, la interviuri și să prindă câte puțin din a cunoaște Iașul. Responsabilitatea și seriozitatea trebuie asumate atunci când te hotărăști să intri în această familie. În spate stau ore, zile și săptămâni de muncă, iar rezultatul e spectaculos și se lasă și cu lacrimi la final. Ieși din zona ta de confort, interacționezi cu personalități din lumea cinematografiei și faci lucruri pe care nu le cunoșteai până acum sau de care habar nu aveai că ești în stare. Și-ți plac. Cei care au fost, se întorc, și asta spune tot! Bine ați venit la festivalul de Zece! Să fie Nebunie!”
Bianca Barhan: “Festivalul Serile Filmului Românesc a reprezentat începutul schimbării
mele. Am învățat cât de multă muncă și organizare este în spatele unui proiect de anvergură națională, am învățat ce înseamnă lucrul în echipă și, mai ales, cât de important este să îți faci treaba. Tot aici mi-am descoperit pasiunile, m-am dezvoltat, mi-am construit o familie. Familia care an de an organizează un festival, până la cele mai mici detalii, familia care reușește să se mărească și să primească noi membri. O familie care începe cu cele mai mari personalități din lumea cinematografică și care nu se mai termină.”
Diana Penciuc: “Eu am ales echipa de Guest Management, deoarece am simțit că aici îmi
este locul și nu m-am înșelat. Tot ce se întâmplă în cadrul acestui festival, te
responsabilizează, te provoacă să-ți lași la o parte haina personală și te face să înțelegi că
acolo nu ești tu, ci ești mult mai mult, ești imaginea SFR-ului.”
Crina Snegur: “Am știut că vreau să vin la festival ca „să mă ocup de oaspeți”, cum am fost inspirată să spun la interviu. Fiind în primul an de Facultate, mi se părea că e întru totul extraordinar să interacționez cu numele mari ale cinematografiei românești. Acum, că sunt și în echipă, nu mi se mai pare. Știu că așa e!”
Lavinia Molociniuc: “Când vorbesc despre Festivalul Serile Filmului Românesc e ca și cum aș vorbi despre pasiunea aia mare, pe care o am încă din copilărie pentru că SFR-ul a devenit, în doar câteva luni, și după 5 zile de festival, parte din sufletul meu – definitiv. SFR-ul e filmul sufletului meu. Primul an ca voluntar în SFR, m-a găsit în echipa de PR și
Comunicare, acolo unde, am și rămas ca membru, pentru că am descoperit că îmi place să stau până târziu în noapte să scriu comunicate de presă, să fac event-uri și postări pentru Facebook, monitorizări, interviuri și să promovez cum pot mai bine imaginea festivalului.”
Malina Elena Brânză: “SFR, ce-i aia SFR? Aceasta e prima întrebare ce mi-a trecut prin
mintea-mi mult prea aglomerată cu haosul activităților de licean de clasa a 11-a (evident,
activități de o importanță desăvârșită). Am zis să încerc o așa-zisă altă activitate de banal
voluntariat, nefiind nicidecum conștientă de avalanșa de experiențe ce aveau sa îmi impregneze parcursul într-un mod cât se poate de pozitiv. Acum că, așa cum îmi stă în
caracter, am uitat să pun punct unei descrieri ce se dorea a fi succintă, voi încerca sa comprim esența SFR-ului pentru mine ca individ. Serile Filmului Românesc nu e doar experiență, e rețeta completă. Adăugați un plic de provocare, 10 lingurițe de responsabilitate, 300g de distracție si 350g de muncă și voilà! Nu veți fi dezamăgiți de rezultat!”
Ionuț Teoderașcu: “Festivalul nu doar că îți stârnește apetitul pentru filmele românești, ci te ține captiv în peliculele lui și te hrănește cu amintiri numai bune de dat pe ecranele de la Gopo. Dincolo de spiritul de voluntariat pe care mi l-am dezvoltat foarte armonios și de prieteniile filmice, acest festival m-a legat și mai mult de Iași și după fiecare ediție m-a făcut să spun: ne vedem și la anul.”
Andrei Tocariuc: “Simt un fior de fericire gândindu-mă la experiența inegalabilă pe care
acest festival și echipa din spatele lui mi-a oferit-o în anii trecuți. Însă, decizia de anul trecut de a mă implica în echipă a fost un moment life-changing pentru mine. M-am dedicat 100% echipei în care am ajuns, destul de repede, să mă simt ca într-o a doua familie. Eram înconjurat de oameni cu care împărțeam idealuri și aspirații. Simțeam că ne leagă dorința de a schimba în bine societatea în care trăim și mentalitatea, că totul este posibil. Îmi pare rău pentru momentele în care nu am reușit să îndeplinesc îndatoririle așa de bine cum ar fi trebuit, dar sunt conștient că mai am atât de multe de învățat. Și dacă aș putea, aș retrăi din nou fiecare ședință de organizare ce ținea până târziu noaptea, și fiecare secundă pe care am dedicat-o festivalului și echipei și m-aș implica din nou, mai activ și mai devotat decât am fost anul trecut.”
Dacă te regăsești în cuvintele copiilor de mai sus înseamnă că și tu poți să fii Voluntar SFR. Așa că, nu sta pe gânduri și accesează linkul de la începutul articolului și înscrie-te. Completează datele necesare, atașează un CV și o poză reprezentativă și să ne vedem la SFR! Nu uita, termenul limită pentru înscrieri este 20 aprilie!
Ne vedem la Cinema!